Pretraži

FENG ŠUI PRAVILO ZA PRIVLAČENJE NOVCA: Indijansko pero čini vaš dom lepšim, ali i bogatijim

Life
0
uređenje doma biljka
Foto: Tharakorn Arunothai / Alamy / Alamy / Profimedia

Takođe su, prema učenjima feng šuija, ova biljka je savršen izbor za privlačenje novca, prosperiteta i dobre energije.

Feng šui i sanseverija

Prema feng šuiju, ova dekorativna biljka može pomoći u povećanju energije prostora. Listovi nalik maču podsećaju na snagu u suočavanju sa nedaćama, što zauzvrat donosi bogatstvo vlasniku. Zbog toga mnogi vlasnici kompanija na istoku i danas koriste ovu biljku u svojim kancelarijama verujući da će povećati prihod.

Prema feng šuiju, ova biljka se smatra prilično agresivnom i nije dobra za postavljanje u zatvorenom prostoru. Međutim, prema istočnoj tradiciji, kada stavite svoje zmijske biljke na pogodno mesto, po mogućnosti u jugoistočnim, južnim i istočnim uglovima, njihovo sjajno lišće će vas zaštititi od negativnog čija.

Gde treba postaviti indijansko pero u stanu?

Iako biljke poput indijanskog pera imaju neke impresivne kvalitete, važno je zapamtiti da moraju biti locirane u pravom prostoru da bi pokazale svoju magiju.

Izbegavajte sanseverije za dnevni boravak

Iako je ove biljke uobičajeno pronaći u dnevnim sobama, zapravo je greška staviti ih tu. Dnevne sobe obično imaju mnogo drvenih elemenata i, prema feng šui principima, biljke takođe predstavljaju element drveta. Cilj drevne kineske prakse je da se postigne odgovarajuća ravnoteža u pogledu elemenata, gde njihove energije mogu postojati u harmoniji i da se ne sudaraju jedna sa drugom.

Foto: Olga Ionina / Alamy / Alamy / Profimedia

Foto: Olga Ionina / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Ni kupatilo nije dobar izbor

Još jedna oblast u kojoj treba izbegavati postavljanje ovih biljaka je kupatilo. U ovom slučaju razlog je biološki. Kupatila su obično vlažna, dok sanseverije preferiraju suve uslove. Njihovo lišće i korenje mogu brzo istrunuti – to nije dobro kada je u pitanju privlačenje obilja u vaš dom. 

Feng šui učenja bi takođe predlaže da preskočite kupatilo jer je to prostorija u kojoj energija lako izlazi iz kuće, a dobre vibracije koje biljke pružaju ubrzo će nestati.

Najbolja lokacija za sanseverije 

Prema feng šuiju, najbolja lokacija za ove biljke je na ulazu u kuću, kako bi se zaštitila od loše energije, poboljšala životna sredina uopšte i privukla bogatstvo. Biljke će vam pomoći da očistite svaku lošu energiju koju donesete kući od ljudi ili mesta van kuće. 
 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life