Pretraži

Evo šta treba da znate ukoliko želite da se istetovirate!

Life
0
Photo: Pixabay.com

Često je najčešći razlog Ako ste čista koža koja želi da obeleži, ali niste sigurni koju sliku želite da ukrašavate svoje telo, a kamoli koga biste trebali pustiti iglom za tetoviranje, sve to može izgledati prilično zastrašujuće.

Ono što je sigurno jeste da svi umetnici tetovaža rade stvari drugačije, jer svi imaju individualni pristup.

  • Jedna od glavnih stvari kada vas osoba tetovira je iskustvo koje ta osoba ima – rekao je svetski poznati Tatoo majstor Luk Fonzi Voren.

Ranije je portfolio tatu studija bio u fascikli koji se nalazio na pultu dok biste ulazili u studio za tetoviranje, dok je danas sve dostupno na društvenim mrežama, Pinterest-u, WeHeartIt-u i Instagramu, tako da je to najbolje mesto za početak kada započnete sa istraživanjem.

Ono što je ključno kada su u pitanju tetovaže jeste strpljenje. Ljudi koji uspeju da "dan za dan" zakažu tetovažu, treba na umu da imaju da ako nađete umetnika koji vas može tetovirati na dan, verovatno postoji razlog tome i verovatno ćete biti nezadovoljni rezultatom. Takođe, bolovi su individualni. Nije uvek slučaj da tetoviranje mesnatijeg platna zaboli manje od koštanog, od krucijalnog značaja su nervni završeci, pa od njih zavisi i stepen boli. 

Što se tiče izbora dizajna tetovaža, najbolje je da radite sa izabranim tatu majstorom. Ukoliko ne razgovarate prethodno sa njim o tetovaži, veoma je moguće da ne dobijete ono što ste želeli.

Takođe, cena svake tetovaže je individualna i varira u zavisnosti od umetnika tetovaže, ali i veličine sameog crteža na telu. 

Poslednje, ali ne i manje bitno kada je u pitanju tetovaža, jeste sama nega iste nakon tetoviranja. 

Nakon što ste izabrali dizajn i vaš umetnik je završio sa tetoviranjem, održavanje je veoma bitna stavka na putu ka savršenoj tetovaži.

Negu tetovaže ne treba shvatati olako, treba da znate kako da održavate svoju tetovažu što je bolje moguće. Svaki umetnik ima svoj način rada i samim tim iskustvo na osnovu koga vas savetuje kako da održavate vašu tetovažu. Postoje razni načini održavanja i zaštite sveže tetovirane kože. Pored toga što je vaša tetovaža umetničko delo, ona je takođe i otvorena rana podložna infekcijama pa se prema njoj treba pravilno ophoditi.

Nakon tetoviranja uložite u što kvalitetniji proizvod za negu tetovaža. Da bi vaša tetovaža zadržala kvalitet mesecima i godinama nakon tetoviranja bitno je da je održavate i negujete, a za to vam je potreban kvalitetan preparat koji će joj pružiti potrebnu negu i zaštitu, koji će je zaštititi od infekcija, nečistoća, smanjiti iritaciju kože i pomoći da se koža brže zaleči.

Period korišćenja kreme za negu tetovaže ne bi trebao biti kraći od 10 dana, dok za najbolje rezultate treba biti dosledan mesec dana.

Ukoliko želite da vaša tetovaža ostane kao nova i godinama nakon što ste je radili, budite istrajni kako crtež na vašoj koži ne bi izgledao kao u klipu u nastavku teksta. 

@sadindy

this only really makes me regret getting tattoos #tattoos #fade #tattoobleed #kitty – 2017 #fox – 2016 #triangle – 2016 #parents – 2019
♬ Slumber Party (feat. Princess Nokia) – Ashnikko

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life