Pretraži

Evo kako da uklonite vosak nakon depilacije kod kuće

Life
0
Photo: Pixabay/syao_pin

Depilacija voskom je jedan od najsigurnijih načina za uklanjanje neželjenih dlačica sa tela. Ova vrsta depilacije žene sve češće sprovode kod kuće, a ne u salonu. Ovo značajno štedi budžet.Glavni nedostaci depilacije voskom su sledeći:

  • nakon procedure, mali deo voska često ostaje na koži i donosi mnogo neprijatnosti;
  • teško je, pa čak i gotovo nemoguće oprati vosak običnom vodom. Osim toga, mnogo boli;
  • ako se deo voska ostavi na koži duže vreme, onda će ona prestati da diše, a to će dovesti do iritacije i osipa na telu;
  • ostaci voska se lepe za odeću i donose neugodnost.

Zato morate znati kako pravilno ukloniti vosak, i što je najvažnije, brzo i bez bolova. Ovo će učiniti da izgledate privlačno i oslobodite nepotrebne nelagodnosti.

Kako ukloniti vosak nakon depilacije?

Po pravilu, salvete su uključene u komplet za depilaciju vosko jer pomažu da se otarasimo ostataka materijala. Svaka maramica je u potpunosti impregnirana posebnim uljem koje lako uklanja ostatke voska sa vaše kože. Pored toga, pomažu u vlaženju kože i umiruju je nakon postupka depilacije.

Ako takve salvete nisu obezbeđene ili ih nemate dovoljno, onda možete koristiti druge metode da se rešite viška voska na koži:

  1. Koristi se obično biljno, maslinovo ili bebi ulje. Običan zavoj mora biti dobro zasićen uljem, a zatim jednostavno naneti na mesta gde je vosak dobro fiksiran. U roku od jednog minuta možete bezbedno ukloniti ostatke materijala sa kože;
  2. Na kožu se nanosi masna krema ili se njome impregnira pamučna podloga. Takođe će pomoći da se sa lakoćom uklone ostaci voska;
  3. U prodavnicama postoje posebni proizvodi za uklanjanje voska. Možete koristiti losione ili sprejeve.
  4. Uklanjanje ostataka voska sa kože nije teško. Glavna stvar je znati nekoliko jednostavnih  trikova.

I posle najkvalitetnijeg voska ostaju sitni tragovi. Moraju se odmah ukloniti uz pomoć specijalnih ili narodnih lekova. U suprotnom, na koži se može pojaviti iritacija ili osip. A to će doneti mnogo neprijatnosti, posebno u toploj sezoni, kada se više pažnje posvećuje depilaciji, piše Lepotaizdravlje.rs.

Za depilaciju možete koristiti pene i gelove. Ako među komponentama postoje omekšivači, antiinflamatorni i ublažavajući iritaciju, onda se takav alat može koristiti na bilo kom delu tela, uključujući tako osetljiva područja kao što su pazusi i bikini zona.

z dugotrajnu redovnu upotrebu proizvoda kao što je hidratantna pena koja usporava rast dlaka, efekat će biti primetan čak i nakon brijanja ili nanošenja kreme za depilaciju.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life