Pretraži

Evo kako da smanjite apetit, a da ne naškodite organizmu

Life
0
Photo: Pixabay/Averyanovphoto

Prirodni načini da sprečite prejedanje i te kako postoje, a određene namirnice deluju kao prirodan lek za suzbijanje apetita.Ukoliko stalno osećate glad i želite da se rešite tog osećaja, bilo bi dobro da unesete ovih 7 namirnica u svoj jelovnik, budući da one pomažu u tome.

Voda

Voda je verovatno najpoznatiji supresor apetita, a istraživanja pokazuju da ispijanje dve čaše vode može smanjiti kalorijski unos određenog obroka i za 80 kalorija.

Crna čokolada

Naučnici kažu da crna čokolada sadrži stearičnu kiselinu, koja pomaže da se izborite sa glađu. Važno je, međutim, da se odlučite za čokoladu koja ima minimum 70% kakaa.

Kafa

Kofein ubrzava metabolizam i duže vas drži sitim, zbog čega se i kafa nalazi na listi namirnica koje će sprečiti da osećate glad. Uz to, kofein podiže energiju i pomaže da sagorite više masti, piše Lepaisrećna.rs.

Photo: Pixabay/gedsarts

Photo: Pixabay/gedsarts

 

Ovsena kaša

Kada je reč o ovsenoj kaši, tajna je u vlaknima, kojima je ovaj obrok veoma bogat. Većina ljudi je uglavnom jede za doručak, ali je odličan izbor i kao večera, kada će takođe učiniti da manje osećate glad.

Zeleni čaj

Oni koji ne piju kafu odlučuju se, uglavnom, za zeleni čaj. On sadrži antioksidanse koji će pomoći da sprečite napade gladi, a poželjno je da ga pijete više puta u toku dana.

Jabuke

Pektin, supstanca koja se nalazi u jabukama, pomaže da se nivo šećera u krvi održi na prihvatljivom nivou, što suzbija glad.

Losos

Losos ima visoke nutritivne vrednosti i sadrži mnoge zdrave masti u vidu omega-3 masnih kiselina, a bogat je i proteinima. Uz sve to, pomoći će vam da kontrolišete glad.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life