Pretraži

Evo da li je dobro mešati šampon i balzam za kosu

Life
0
Photo: Pixabay/SocialButterflyMMG

Koji šampon odabrati na prebogatom tržištu kozmetičkih preparata nekad deluje kao pitanje na koje ne možete naći odgovor. Od jednog vam se kosa umrsi, od drugog previše brzo masti, treći vam izaziva svrab na temenu?Izbor balsama je jednako problematičan. Neki otežavaju kosu, drugi je ne hrane dovoljno, treći joj ne daju željeni sjaj. Zato su sva iskustva i saveti dobrodošli, a najnoviji koji žene isprobavaju je dodavanje balsama u šampon pre pranja. "Kosa mi je divna", "Toliko je meka pod rukom, a sija se neviđeno", samo su neki od komentara na forumima posvećenim nezi kose. Ako želite da i vi ovo isprobate, nemojte odmah pomešati čitavo pakovanje šampona i regeneratora. Dovoljno je da u šaku sipate malo jednog i drugog preparata i izmešate ih među dlanovima pre utrljavanja.

Photo: Pixabay/fotografierende

Photo: Pixabay/fotografierende

 

Međutim, frizeri nisu baš oduševljeni ovom idejom. Kako ističu, ova dva sredstva imaju potpuno različite funkcije i zato "poništavaju" dejstvo jedno drugom. Šampon čisti prljavštinu i skida naslage prethodno upotrebljenih preparata, a regenerator zaglađuje dlaku i daje joj sjaj.

Mnoge kozmetičke kuće imaju u ponudi i kombinaciju šampona i balzama, namenjenu svima koji u žurbi peru kosu i nemaju vremena za dva odvojena koraka u njenom održavanju. Međutim, frizeri savetuju da se ovaj proizvod "2 u 1" samo ponekad upotrebljava, jer na duže staze ne prija kosi. 

Ako baš želite da probate svoju ličnu mešavinu, savet je da za prvo šamponiranje ipak odaberete čist šampon, a onda mu, za drugo nanošenje, dodate i balzam. U tom koraku, manje utrljavajte na samo teme, već penu ravnomerno rasporedite po celoj kosi. Takođe, ne primenjujte ovo redovno, već tek na svako drugo ili treće pranje.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life