Pretraži

DVE TEHNIKE ŠMINKANJA: Evo koja je razlika između bronzera i konturisanja

Life
0
Photo: Pixabay/Pexels

Obe tehnike šminkanja dodaju dubinu i dramatičnost vašem makeup looku, međutim postoji velika razlika između njih. Konturisanje se odnosi samo na oblikovanje i definisanje lica, dok se bronziranje odnosi na isticanje crta lica na koje najčešće pada svetlost i na taj način licu daje sjaj.



Osobama sa tamnim tenom može biti teško da pronađu odgovarajući bronzer ili proizvode za konturisanje zbog tona kože.

Kako se nanosi bronzer?

Kada je u pitanju bronzer, najbolje bi bilo da koristite proizvode sa niskim sjajem, tačnije sa manjim efektom svetlucanja. Bronzer treba da stavite na „najviše“ tačke lica: vrhove jagodičnih kostiju, preko čela i niz most nosa. Ako želite monohromatski izgled, onda možete da ga stavite i na očne kapke.Ako imate svetlu kožu, koristite bronzere koji su samo za nijansu ili dve tamnije od vaše boje kože. Takođe, nemojte preterivati sa nanošenjem bronzera kako biste dobili što prirodniji izgled. Za srednji ten izbegavajte bronzere koji su previše narandžasti ili sa nijansama crvene jer će vaša šminka biti previše intenzivna. Sa druge strane, ovaj tip bronzera je dobra opcija za one sa tamnim tenom, piše Lepotaizdravlje.rs.

Photo: Pixabay/stefan089

Photo: Pixabay/stefan089

 

Konturisanje

Konturisanje oponaša prirodne senke na licu. Konturisanje možete raditi sa korektorom,  puderom, štapićem i paletom za kontuirasnje. Da biste postigli prirodan efekat koristite za nijansu ili dve tamnije od one koju ste odabrali za bronzer. Za puniji obliku usana, nanesite oblik polumeseca tačno ispod centra donje usne i dobro utapkajte. Što se tiče ostalih delova lica, konture nanesite ispod jagodica, na kapke, ispod vilice i duž nosa.

Dakle, da li koristiti bronzer ili konturisanje? Oba! Ukoliko ih pravilno nanesete, verovatno ćete i sami primetiti različite efekte koje ove dve tehnike šminkanja imaju.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life