Pretraži

DEHIDRIRANTACIJA STVARA PROBLEME: Uvođenjem ovih namirnica u ishrani pospešujete zdravlje vaše kože

Life
0
Photo: Pixabay.com

Dehidrirana koža je ona kojoj nedostaje vlaga i koja ne uspeva da je zadrži, pa zato osećamo zategnutost, suvoću, a u težim slučajevima čak i iritaciju i ljuštenjeTakva koža gubi sjaj, a lojne žlezde dobijaju znak da treba da pojačaju lučenje. Širi se i mreža kapilara, pa lice zahvata crvenilo, piše Lepaisrećna.

Da bi se stanje popravilo i započela "duboka hidratacija", potrebno je, pre svega, promeniti način ishrane. Uz veću količinu vode koju treba piti, što nije iznenađujuće, treba obratiti pažnju i na to da li uzimamo dovoljno zdravih masnoća.

Zato je za hidrataciju neophodno redovno koristiti namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama – valja jesti masnu ribu kao što je skuša, tunjevina i losos, ali i semenke i orašaste plodove.

Drugi važan korak je smanjena upotreba sredstava koje mogu da izazovu dehidrataciju – voćnih kiselina i retinola. Zamenite ih kremama bogatim ceramidima i nijacinamidom.

Treće, pojačajte negu dodatnim sredstvima za hidrataciju. Pored hijaluronske kiseline, koja ima sad već široko poznate moći zadržavanja vlage i koju, verovatno, već koristite, dodajte i glicerin, pantenol i aloja veru.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life