Pretraži

Da li ste dovoljno hrabri da probate? Bizarni napitak sa Tiktoka zaludeo svet – neobična kombinacija kafe i mladog luka podelila mišljenja (VIDEO)

Life
0
Foto: Tiktok printscreen/w_homecafe

Korisnici Tiktoka priklonili su se novom bizarnom trendu dodavanja neobičnog sastojka u omiljeni napitak, pa je tako „late sa mladim lukom“ brzinom svetlosti postao viralan, ali i zazvao oprečna mišljenja.

Poznato je da u kulinarskom svetu vladaju nekonvencionalna pravila koja pomeraju granice tradicionalnih ukusa, pa tako ni najnoviji trend koji je osvojio Tiktok nije izuzetak.

Poznat kao „late sa mladim lukom“, ovaj neobični napitak kod jednih izaziva radoznalost, a kod drugih brojne kontroverze, budući da pravi ljubitelji kafe ne mogu da spoje ukus omiljenog napitka sa ovim neočekivanim biljnim sastojkom.

Šta je zapravo late sa mladim lukom?

Late sa mladim lukom u osnovi predstavlja poznati i mnogima omiljeni napitak od espreso kafe i mleka, s tim što u ovoj verziji on dolazi sa posebnim sastojkom – mladim lukom, koji ovom napitku, kako tvrde oni koji su ga probali, daje „hrskavu teksturu“. „Hrskavost“ koju joj daje luk u kontrastu je sa „glatkoćom“ late kafe, čime se stvara potpuno novo iskustvo ispijanja ovog popularnog napitka, a osim toga, oštrina i blaga slatkoća luka neutrališu gorčinu kafe, nudeći jedinstveni ukus, neuobičajen za napitke na bazi kafe.

 

@w_homecafe Brave enough to try this recipe hahaha not a big fan of scallion except the one in martabak😾😂 This recipe is viral in China and a lot of homecafe creators are making it so I have to try it😜 Recipe: 1tbsp scallion 10ml simple syrup Ice 150ml milk Double espresso A lot scallions for topping😱 Actually, I just tasted it and cannot drink it at all☹️ hahaha it’s really weird, not only the taste, but the smell also😫 What do you think about this recipe? #homecafe #viralcoffee #coffeerecipe #scallioncoffeelatte #coffeelatte #coffeetime #scallioncoffee #scallioncoffeechina #homecafeid #homecafeindonesia #homecafè #homecafegram #homecaferecipes #resepkopi #kopiviral #drinkrecipe #홈카페 ♬ WOW – IVE

Veruje se da je ovaj trend potekao iz Kine, odakle je privukao pažnju korisnika Tiktoka širom sveta, koji su potom poželeli da i sami isprobaju ovaj neobični napitak.

I dok jedni tvrde da uživaju u novoj verziji omiljene kafe, drugi tvrde da ovako nešto više nikada neće probati.

Pročitajte i: Revolucinarni napitak za blistavu kožu koji je osvojio Tiktok: Prirodan i zdrav recept, a potrebno vam je samo 5 sastojaka

U video snimku koji je objavila jedna australijska pržionica kafe, objašnjena je priprema ovog napitka, nakon čegs su otkriveni i utisci.

Napravićemo viralnu kafu od mladog luka da vidimo da li je zaista vredna pažnje“, navodi se u videu u kom je potom objašnjen postupak pripreme:

„Počnite sa seckanjem zelenih telova svežeg mladog luka, a potom napravite klasičan ledeni late – sa ledom, mlekom i malo espresa. Zatim svoj napitak dekorišite iseckanim listovima mladog luka“.

 

@goldenbrown.coffee We’re trying to viral spring onion coffee to see if it’s worth the hype 😅 #springonion #springonioncoffee #greenonioncoffee #icedlatte #viraldrinks ♬ original sound – Golden Brown Coffee

Nakon što je objašnjen postupak pripreme, otkrivene su i prve reakcije:

Ne mogu čak ni da lažiram oduševljenje i dam bilo kakve pozitivne kritike. Ovo je užasno“, iskreno je priznao radnik pomenute pržionice, a korisnici Tiktoka uglavnom su se složili sa njegovom reakcijom na ovaj bizarni trend:

Volim mladi luk, ali ovo je zaista previše!“, „Samo sam probao, ali ne mogu da ga popijem“, „Čudno je, ne samo ukus, već i miris“, samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža.

A da li biste se vi usudili da isprobate ovaj napitak?

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life