Pretraži

DA LI POSLE PREVARE TREBA POSTUPITI KAO ŠAKIRA ILI MAJLI? Evo šta psiholozi misle o osvetničkim potezima prevarenih žena 

Life
0
Foto: Printscreen Youtube

Ne sreću se samo javne ličnosti sa prevarom i izdajom, međutim one možda imaju tu prednost da mogu javno da iskale svoj bes i osvete se tako da svi vide. Bes prevarene žene jedno je od najjačih osećanja, a Internet je proteklih dana pogodila prava lavina kada su i Šakira i Majli Sajrus objavile svoje osvetničke pesme, piše Glossy.Danas se reč "osveta, osvetnički" upotrebljava jako često, pa možda i nema više takav značaj, kao kad je princeza Dajana 1994. ponela čuvenu osvetničku haljinu o kojoj se i danas priča. Ona je tada to uradila suptilno, a opet je uspela u svojoj zamisli. Što se tiče Šakire i Majli, čini se kako ima previše iznetih detalja, mnogo napada i reklame, koja je postala jedini cilj svega.

Jedan australijski psiholog kaže da ne bi trebalo javno ismevati svoje bivše partnere, vređati ih i deliti sa svima ono što se dogodilo samo između vas.

Nova pesma Majli Sajrus, po svemu sudeći govori o njenom bivšem Lijamu Hemsvortu, a fanovi su se dodatno potrudili da pretpostavkama podignu još veću prašinu i popularizuju pesmu. U periodu pre samog razvoda međutim, govorilo se i kako je Majli bila ta koja je njega prevarila, i to sa ženom.

Screenshot: Youtube/Miley Cyrus

Screenshot: Youtube/Miley Cyrus

 

Međutim, pobednica je ipak bila Šakira, koja se ni najmanje nije trudila da sakrije bilo kakvo osećanje. Ona je posvetila svom bivšem dragom čak nekoliko pesama, a poslednja je otišla toliko daleko da je i ime Pikeove nove devojke iskorišćeno u stihovima. Ona nije samo prozvala Pikea, nakon toga je čak rešila da podigne zid između svog imanja i imanja njegovih roditelja. Dok je par dana pre toga glasno puštala svoju pesmu i postavila lutku u obliku veštice koja gleda na terasu njegovih roditelja.

Pitanje je da li ovakvi postupci govore nešto drugo o velikoj zvezdi, koja je dozvolila da celu svoju karijeru bazira na jednom skandalu. Psiholozi smatraju da se tu radi o želji za istim prostorom koji je imao vaš partner, i činjenici da vam je stalo da drugi čuju i vašu stranu priče.

– Greška je kada delite širu sliku sa ljudima o tome šta se desilo, a naročito kada to činite na društvenim mrežama. Možete samo da kažete da ne želite da razgovarate o tome – reči su jednog psihologa.

– Ako baš ne možete da izdržite, možete da sakrijete sve objave vašeg bivšeg na društvenim mrežama, i tako sprečite da od njega vidite čak i fotografiju – nadovezao se drugi.

Bilo kako bilo, ne bi trebalo tako da reagujete, a praćenje bivšeg je još jedna od zabranjenih aktivnosti, zbog vaše dobrobiti. Najbolje bi bilo kada biste napravili pauzu, i potpuno ga izbegavali 30 do 60 dana, po rečima psihologa. Razmišljajte o nečem drugom, družite se sa prijateljima i njima pričajte o onome što vas muči, ali nikako ne posežite za javnom osvetom koja govori samo loše o vama.

Kako biste vi postupile u ovakvoj situaciji?

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life