Pretraži

CRNI KARMIN SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Evo kako da ga pravilno nanesete

Life
0
Photo: Pixabay/oliana_gruzdeva

Crni karmin je bio na lošem glasu prethodnih godina. Najčešće je povezivan s gotskim stilom, a nijansa je bila i više nego mejknstrim.Dame koje pak vole da usne oboje u nešto tamnije nijanse, rađe prisežu bojama trule višnje, crnog vina i ljubičastim tonovima. Crni karmin je nekako i dalje tabu nijansa.

Ipak, crni karmin daje nivo sofisticiranosti i odvažnosti celom mejkap looku, naravno ukoliko znamo kako da ga nosimo, piše Lepotaizdravlje.rs.

Povratak crnog karmina

I dok je ova nijansa nezasluženo gurana sa strane svih ovih godina, tek poneko osmelio se da isproba crni karmin. A prva među njima bila je pevačica Jade Thirlwall, bivša članica grupe „Little Mix“.

 

Zahvaljujući njoj zapravo, shvatili smo svu jačinu i lepotu ove nijanse karmina. A onda smo odlučili da malo konsultujemo i društvene mreže. Stoga, u nastavku pogledajte naše favorite kada je mejkap s crnim karminom u pitanju. Neka vam naš izbor posluži kao ultimativna inspiracija.

Pravila nanošenja

Ipak, pre nego što pogledate naše favorite, na čas ćemo vas podsetiti na pravila kako da nanosite ovu nijansu karmina i da izgledate besprekorno.

1. Pre svega, važno je pronaći nijansu koja odgovara vašem tonu kože. Tamnija koža zahteva mešavinu crnih i bordo nijansi, dok svetlijoj koži bolje pristaju crvenkastiji tonovi.

2. Za tako bogatu boju, potrebno je pripremiti usne. Pre nanošenja tamnog karmina, na usne nanesite puder, a zatim ih uokvirite crnom olovkom. Tek onda nanosite karmin, veoma polako i precizno. Za kraj, možete naneti malo sjaja za usne.

3. Tamni karmin zahteva nežniji ostatak mejkapa. Na oči nanosite toplije boje (poput ružičaste, zlatne, zemljani tonovi), a neka rumenilo bude boje breskve (koje svima pristaje).

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life