Pretraži

BAJKOVITO MESTO U KOM INFLUENSERI NISU DOBRODOŠLI: Meštani potpisali peticiju za zatvaranje puta do „Uspavane doline“, a ovo je razlog!

Life
0
Pomfret vermont priroda jesen
Foto: Gaertner / Alamy / Alamy / Profimedia

Osim gužve i upada na privatni posed, komšije se brinu kako bi im stigla pomoć u eventualnim hitnim slučajevima, kada bi tim putem zakrčenim vozilima turista, trebalo da prođu vatrogasci ili Hitna pomoć

Stanovnici naselja Pomfret u Vermontu potpisali su peticiju da se zatvori put koji vodi do farme „Uspavana dolina“, jer im je dosta turista i influensera koji dolaze tu samo da bi se slikali, a usput, kako navode, „ostavljaju đubre i zagađuju okolinu“.

Farma je zapravo privatni posed i nije zvanična turistička destinacija, ali to ne sprečava turiste da naprave kilometarske automobilske kolone na putu koji vodi ka ovom prelepom mestu, kako bi se fotografisali u magičnim prirodnim predelima.

– Ljudi se stalno povjavljuju, šetaju po ovom privatnom posedu, obavljaju nuždu pored puta i na samoj farmi – kaže jedan od stanovnika Majk Doten za Today i dodao da komšije i on viđali ljude koji dođu, postave kabine za presvlačenje i onda se fotografišu u različitim odevnim kombinacijama.

 

Osim gužve i upada na privatni posed, komšije se brinu kako bi im stigla pomoć u eventualnim hitnim slučajevima, kada bi tim putem zakrčenim vozilima turista, trebalo da prođu vatrogasci ili Hitna pomoć.

Koliko im je stalo da spreči masovno posećivanje ovog mesta govori i činjenica da su meštani pripremili novac da pokriju troškove zatvaranja puta.

Inače, ovakav potez ne bi bio presedan; baš naprotiv.

Halstat u Austriji, „kraljevina“ iz diznijevog hit crtaća Frozen, godišnje privlači više od milion turista. To je navelo oko 750 meštana da blokiraju put koji vodi u ovo mesto.

Takođe, svako ko se zaputi u Veneciju u Italiji mora da plati 5 evra dnevnu taksu, dok Portofino naplaćuje 300 ddolara kaznu svakome ko se predugo zadrži na mestima predviđenim za fotografisanje.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life