Pretraži

7 FRIZURA ZA LOŠE VREME: Savršeni trikovi za kišne dane

Life
0
Pixabay

Kiša i vlaga definitivno nisu najbolji prijatelji kose. Taman kada namestiš savršenu frizuru, moraš da izađeš napolje i sav trud propadne. Naravno sve zavisi i od toga koji tip kose imaš. Ukoliko imaš ravnu kosu, naš savet je da je ne kovrdžavaš ukoliko je najavljena kiša. Sasvim je sigurno da će ti se kosa ispraviti u roku od pola sata. Ukoliko ti je pak kosa kovrdžava, a ti odlučiš da je ispraviš, vlaga neće najpovoljnije delovati na nju.

Zato smo ti spremili 7 različitih frizura uz pomoć kojih će tvoja kosa izgledati slatko i u kišnim danima.

1. "Wet" frizura

Kosa zalizana gelom će se potpuno uklopiti u kišno vreme i izgledaće kao da je i sama mokra. Jako lako se pravi, a potreban ti je samo jedan proizvod. Uzmi penu za kosu ili gel i obilno ga nanesi na kosu, potom je samo zagladi unazad.

2. Niska punđa

Obična, niska punđa je definitivno idealna frizura. Nije je teško napraviti ukoliko ti se u toku dana pokvari. Možeš zalizati prednji deo kose ili izvući par pramenova napred u zavisnosti od toga šta više odgovara tvom obliku glave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izi Angus (@iziangus)

3. Male pletenice

Nemoj pokušavati da ispraviš ili ukovrdžaš kosu. Umesto toga, pusti svoju prirodnu, ukrasi je sa 5-6 pletenica koje ćeš, bez nekog reda, isplesti po kosi.

4. Rajf ili traka

Ove sezone, veliki bum su doživele trake za kosu. Bilo da se odlučiš za deblju ili tanju ili za raj nećeš pogrešiti. Ovo je svakako i najjednostavnija opcija koja ne zahteva puno truda. Neka ti kosa bude čista, a potom u nju stavi traku ili rajf.

5. Šnalice u kosi

Za ovu frizuru nije bitno da li ti je kosa ravna ili kovrdžava. Samo obezbedi par modernih i zanimljivih šnalica. Napravi razdeljak na jednoj strani, a potom dodaj 2,3 šnalice jednu za drugom.

6. Kačket

Kačket je idealan izbor, naročito u prolećnim danima. On je takođe i super zaštita ukoliko kiša slabije pada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FREYA KILLIN. (@freyakillin)

 
7. Velika šnala za kosu

Velika šnala za kosu, naročito u nekoj zanimljivoj boji može izgledati baš dobre. Ove šnale vratile su se pre nekog vremena u modu, a na društvenim mrežama možeš pronaći dosta trikova za zakačinjanje kose. Možeš napraviti punđu, pokupiti svu kosu ili ostaviti par pramenova napred kako bi ti uokvirili lice.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life