Pretraži

5 REČENICA KOJE NIKAKO NE TREBA DA IZGOVORITE NA PRVOM DEJTU: Napravićete veliku grešku ako postavite ova pitanja!

Life
0
par, ljubav, horoskop, astro dejt
Foto: Liam Norris / ImageSource / Profimedia

Verovatno vam se nekada dogodila situacija da se u toku dejta osetite uvređeno od strane osobe sa kojom ste izašli.

Neretko se dešava da se tokom prvih romantičnih sastanaka oseti neprijatna tišina zbog pogrešnog pitanja, odnosno rečenica koje ponekad šalju pogrešan signal i mogu da se protumače kao uvreda, iako to, zapravo, nisu.

Ovo su rečenice koje nikako ne bi trebalo izgovoriti tokom prvog dejta:

1. „Tako si lepa, pitam se zašto si još uvek sama“

Ovo je veoma loš način da nekome udelite kompliment iz više razloga. Prvi razlog jeste taj što osobi sa kojom ste izašli šaljete poruku da ste fokusirani isključivo na fizički izgled. Drugi razlog je što aludirate da je samoća loša i da je osoba nepotpuna ako je sama, što je apsolutno pogrešno, piše Sensa.

2. „Bez uvrede, ali…“

Ovu rečenicu treba da izbegavate zato što se u većini slučajeva može dogoditi da se osoba uvredi. Iza „ali“ obično sledi nešto što nije prijatno. Na ovaj „upakovan“ način zapravo pokušavate da kažete nešto što vam se ne dopada, sa čim se ne slažete i čak posredno kritikujete, a to baš ne ostavlja dobar utisak na prvom dejtu. Postoje mnogo lepši i prijatniji načini da iskažete svoje mišljenje o nečemu što vam se ne dopada.

par, ljubav, sreća, horoskop, astro
Foto: Oleksii Hrecheniuk / Alamy / Alamy / Profimedia

3. „Da li si bliska sa svojom porodicom?“

Pitanje je veoma intimno i nije prikladno za prvi dejt, zato što još uvek ne znate ništa o potencijalnom partneru. Možda je osoba u lošim odnosima sa svojom porodicom, možda je izgubila roditelje, tako da je to više za razgovor koji obično usledi nakon izvesnog perioda druženja i izgrađenog poverenja. Kada dođe pravi trenutak, osoba će vam se sama otvoriti, nećete čak ni morati da pitate.

4. „Koliko zarađuješ?“ 

Izbegavanje pitanja o nečijim prihodima spada u deo bontona. Kao što je nekulturno isticati svoj materijalni status, isto tako je neprikladno ispitivati nekoga o tome. Pre svega neko je možda baš u tom momentu dobio otkaz ili izgubio firmu, tako da mu ovim pitanjem samo stajete na muku. Sa druge strane ostavljate utisak da vam je isključivo stalo do nečije zarade i vrednost osobe merite prema onome što poseduje, što može da je odbije od vas.

5. „Možda bi ti bolje stajala druga odeća“

Bez obzira na to što ste želeli možda da udelite neku vrstu saveta i preporuke, ova rečenica je aposlutni promašaj. Na taj način osoba može da se oseti nedovoljno atraktivnom, čime joj narušavate samopouzdanje jer će početi da preispituje svoj odabir frizure i garderobe. Može da pomisli da želite da je menjate i da vam se ne dopada onakva kakva jeste.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life