Pretraži

4 najbolja načina za privremeno farbanje kose

Life
0
Photo: Pixabay/darksouls1

Privremena boja za kosu: 4 najbolje tehnike

 Boje i sprejevi

Tinejdžeri prosto obožavaju ovaj tip farbanja kose, ali ne postoji razlog ni da ga odrasli izbegavaju. Na osušeni pramen kose direktno se nanose boje ili sprej, a kosa se farba u neku jarku neonsku boju. Postoje čak i specijalni sprejevi koji omogućavaju kosi da sija u ultraljubičastom svetlu. Ova boja se nosi do sledećeg pranja kose, ispira se šamponom, piše Lepotaizdravlje.rs.

Regeneratori i maske u boji

Po pravilu, takvi regeneratori boje kosu u tamnije nijanse. Ne sadrže vodonik peroksid, boja se formira na površini kose i vremenom se postepeno i veoma nežno ispira, ne ostavljajući oštru granicu između prirodne i farbane kose. Ipak, ovakvo bojenje ipak ostavlja trag i može izazvati nevolje ako se odlučite da kasnije posvetlite za kosu.

Direktni pigmenti

Direktni pigmenti se koriste za bojenje svetle kose. Takve boje ne sadrže vodonik peroksid i ne oštećuju kosu. Na izbeljenoj kosi, direktni pigmenti ne traju veoma dugo – oko dve nedelje (u zavisnosti od sastava proizvoda), nakon čega se isperu bez traga. Direktni pigmenti su pogodni za one koji žele da eksperimentišu sa bojom i dodaju sjaj izbeljenoj kosi. Takvo bojenje se takođe može uraditi samostalno kod kuće.

Polutrajne boje

Za one koji su navikli da koriste usluge stiliste-koloriste, postoje polutrajne boje. U ovom slučaju kolorista je taj koji kreira boju. Prednost polutrajnih boja je u tome što se ispiraju zaista besprekorno, meko, bez oštre granice u zoni korena, mogu retuširati sedu kosu (učiniti je manje uočljivom). Takve boje nisu u stanju da posvetle, ali mogu potamniti vašu kosu. Ovo je profesionalna procedura koja se ne radi kod kuće.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life