Pretraži

10 knjiga iz popularne psihologije po preporuci influenserke Mile Antonović: Ovo su naslovi koje obavezno treba pročitati

Life
0
MILA ANTONOVIĆ, KNJIGA
Photo: Instagram/milaantonovic

Influenserka Mila Antonović otkrila je kojih 10 knjiga iz oblasti popularne psihologije bi obavezno trebalo pročitati.

Influenserka Mila Antonović, koja danas živi u Britaniji i studira na Oksfordu, započela je snimanje na Jutjubu kada je bila na početku srednje škole. Njeni klipovi su uglavnom bili zabavnog karaktera, radila je izazove koji su u to vreme bili popularni, snimala sebe i drugarice i davala savete vezane za školu. Sa 17 godina, Mila je napustila Srbiju, i rešila da svoje obrazovanje nastavi u Britaniji, gde se nalazi i danas, četiri godine kasnije, a sada su njeni videi uglavnom vezani za život u Britaniji, kao i za njenu borbu za ukidanje vize našim građanima za Veliku Britaniju.

Svojevremeno je ova mlada devojka na svom Jutjub kanalu snimila video na kom je dala preporuku knjiga iz popularne psihologije, a ovo su njeni predlozi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mila Antonović (@milaantonovic)

1. Drugi život počinje kada shvatiš da imaš samo jedan – Rafael Žordano

Mila ističe da je ovo knjiga za apsolutne početnike, tačnije za one koji tek kreću na put rada na sebi. Ovo je francuski besteler u kom je glavni lik tridesetsedmogodišnja Kamij koja kako se čini na prvi pogled ima sve što je potrebno jednoj osobi da bi bila zadovoljna, ali uprkos tome ona se ne oseća ispunjeno. Na svu sreću ona upoznaje Kloda koji joj pomaže da korak po korak u potpunosti promeni svoj život.

2. Okruženi idiotima – Tomas Erikson

Mila za ovu knjigu ističe da je jedna koja objašnjava ljude, međuljudske odnose i da je savršena ako vas zanima ova sfera. Ovo ostavrenje nudi opise različitih tipova ličnosti koje je autor podelio prema bojama, zelenoj, žutoj, crvenoj i plavoj a svaka boja karakteriše neki karakter. Ono što je benefit ove knjige jeste da kada razumete tipove ličnosti lakše ćete i uskladiti svoju komunikaciju sa njima.

3. Okruženi psihopatama – Tomas Erikson

Ovo je svojevrstan nastavk knjige „Okružen idiotima“, a Mila ističe da je u pitanju veoma ozbiljna knjiga. U ovoj knjizi on koristi istu tehniku razvrstavnja po bojama, samo što sada razvrstava ljude koji se koriste različitim tehnikama manipulacije kako bi postigli svoje ciljeve i upravljali drugim osobama. On takođe daje i praktične savete kako da se izborite sa ovom vrtsom ljudi.

4. 21 dan mind detox izazov – Žana Poliakov

Mila ističe da je čitanje ovog žanra knjiga započela upravo sa ovom knjigom. Dok je bila „okružena psihopatama“ ova knjiga joj je pomogla i izvukla je iz loše faze. Ovo je ostavrenje popularne psihologije koje vam pomaže da usmerite misli i da živite život kakav zaslužujuete. Uz pomoć nje možete prihvatiti izazove i da iskoristite sve šanse koje vam se pružaju.

5. Kako da izlečite svoj život – Lujza Hej

Ovo je još jedna knjiga koja je odlična za početnike. Mila ističe da se ona ne čita u dahu, već postepeno kada imate neki problem. Ovao ostvarenje će vam pomoći da pronađete samopuzdanje. Ovo je savršena knjiga za one koje su pritisnuti problemima, a žele da krenu iznova, da se ponovo rode. Rečenice u ovom izdanju su osmišljene tako da ti daju snagu i volju da nastaviš dalje.

6. Odgovor – Alan i Barbara Piz

Influenserku je ova knjiga inspirisala već nakon drugog poglavlja, a ona vam pomaže da ostavrite svoje ciljeve. Ova knjiga pokazuje da promene u životu započinju postavljanjem pravog pitanja. Uz pomoć nje ćete uspeti da shavtite zašto ste tu gde jeste i zašto imate to što imate u trenutku svog života.

7. Definitivni vodič kroz govor tela – ALan i Barbara Piz

Od istih autora kao i prethodna, ova knjiga pisanom rečju ali i slikama objašnjava tehnike koje će vam pokazati kako da čitate gestove kao i neizgovorene misli i emocije i kako da iz svega izvučete prave zaključke. Uz pomoć ove knjige ćete naučiti da često ono što neko govori može u poptpunosti da se kosi sa onim što misli.

8. Šta ste bili u prethodnom životu – Ted Endruz

Ova knjiga je dobra ako verujete u inkarnaciju. Ako ste nekada doživeli da vam se čini da ste neku situaciju već prošli to je zbog posledica prethodnog života. Autor nam pomaže da spoznamo kako iskustvo iz prethodnog života može da nam pomogne da pronađemo svoj put. Ova knjiga je tu da nam pokaže kako  da ostavrimo svoj duhovni razvoj.

9.  Pet knjiga Robina Šarme

„Ko će suze da briše kad te ne bude više“ – sa sto lekcija za postizanje uspeha. “ Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ – pomaže vam da ostavrite svoje snove . “ Budni u 5″ – pokazuje metode za ranije ustajanje, kako da bolje iskoristite svoj dan, kao i vrline ranog ustajanja. „Mudrost koja te vodi“ – knjiga za lidere.

10. Kako zadobiti prijatelje i uticati na ljude u digitalnoj eri – Dejl Karnegi

Mila prvo ističe da knjiga ima dosta primera, što se njoj ne sviđa baš preterano, ali joj pomaže da stvori bolju interakciju sa publikom. Ova knjiga govori o suptilnim detlajima, sitnicama koje prave razliku između osoba koje deluju kao da su bez greške od onih koje prave greške u svom obraćanju drugima.

 

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Life