Pretraži

Jednostavan, ali genijalan trik koji je zaludeo Tiktok: Evo kako da uz pomoć proizvoda koji svi imamo kod kuće produžite trajanje vašeg parfema

Lifestyle
0
Foto:Printscreen/Instagram:lifestyle_byniki

Parfemi su oduvek bili neizostavan deo svakodnevne rutine mnogih od nas. Međutim, koliko god da uživamo u svom omiljenom mirisu, često se suočavamo s problemom da parfem brzo izvetri.

Da li ste znali da postoji jednostavan, ali genijalan trik koji može produžiti trajanje vašeg parfema? Rešenje se krije u nečemu što većina nas ima kod kuće – vazelinu. U nastavku saznajte kako da na najlakši način osigurate da vaš parfem traje duže.

Vazelin, poznat i kao petrolatum je gust i masan proizvod koji se koristi za zaštitu i hidrataciju kože. Njegova sposobnost da zadrži vlagu je upravo ono što ga čini savršenom bazom za parfem. Kada nanesete vazelin na kožu, on stvara zaštitni sloj koji usporava isparavanje parfema, čime se miris zadržava duže. Ovaj jednostavan korak može značajno poboljšati performanse bilo kojeg parfema.

Koraci za ovaj trik su više nego jednostavni!

@bronzedbisma Long lasting perfume hack😍 #explore #perfumehack ♬ original sound – S 🇧🇩

1. Priprema kože

Pre nego što počnete, uverite se da je vaša koža čista i suva. Ovo je važno jer se parfem najbolje apsorbuje na čisoj koži.

2. Nanošenje vazelina

Uzmite malu količinu neparfemisanog vazelina i nanesite ga na mesta gde obično nanosite parfem. Ovo uključuje vrat, iza ušiju, i unutrašnju stranu laktova. Pazite da ne preterate – tanak sloj je sasvim dovoljan.

3. Naprskajte parfem

Nakon što ste naneli vazelin, naprskajte parfem direktno preko tih područja. Vazelin će „zarobiti“ miris i polako ga oslobađati tokom dana.

Dodatni saveti za maksimalnu efikasnost

Izaberite prava mesta: Pulne tačke, gde se krvni sudovi nalaze blizu površine kože, idealne su za nanošenje parfema jer toplota tela pomaže da se miris bolje razvije.

Hidratacija: Hidratirana koža duže zadržava miris, pa je korisno redovno koristiti hidratantne kreme.

Slojevito nanošenje: Koristite proizvode iz iste linije kao što su losioni ili ulja za telo kako biste pojačali i produžili trajanje parfema.

@beauty_byib Does Vaseline Make Perfume Last Longer? Yes ! For me it works. My ari by ariana grande usually last about 1-2h on my skin but with this hack i have like 4-5h ! Try it and let me know. #fyp #perfume #perfumetiktok #perfumehack #perfumehacks #perfumehacksandtips #perfumevaseline #vaselinehacks #vaseline #perfum #perfumeforher #aribyarianagrande #arianagrand #arianagrandeperfume #perfumecheck ♬ son original – Ikhlas : beauty_byib

Zašto ovo funkcioniše?

Parfemi sadrže mirisne molekule koje isparavaju s kože tokom vremena. Vazelin stvara barijeru koja usporava ovo isparavanje. Umesto da vaš omiljeni miris nestane nakon nekoliko sati, on se postepeno oslobađa, omogućavajući vam da uživate u njemu tokom celog dana. Takođe, vazelin pomaže da se miris bolje „priljubi“ uz vašu kožu, čineći ga intenzivnijim.

Korišćenje vazelina kao baze za parfem je jednostavan, jeftin i efikasan način da produžite trajanje vašeg omiljenog mirisa. Sledeći put kada budete nanosili parfem, setite se ovog trika i uživajte u dugotrajnom mirisu koji će vas pratiti tokom celog dana. Isprobajte i uverite se sami u moć vazelina!

@lena.boston This works wonders 🤩 #lifehack #vaseline #tipsandtricks #perfume #lifehackvideo #foryourpage ♬ Vogue – Noizu

Pored ovog jednostavnijeg trika imamo i taj gde možemo istopiti vazelin u vrućoj vodi i zatim dodati naš parfem unutra, a nakon hlađenja možete aplikovatzi, te tako imati parfem za poneti koji će zasigurno dugo trajati.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Lifestyle