Pretraži

Zoom kupuje softversku kompaniju Five9

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Prema uslovima ugovora, Five9 će postati operativna jedinica Zoom-a, a izvršni direktor Rowan Trollope postaće predsednik kompanije.

Cena akcija Zoom-a lagano počinje da pada

Izvršni direktor kompanije Zoom, Eric Yuan, izjavio je da kompanija kontinuirano traži načine da poboljša svoju platformu, a Five9 će njihovim kupcima pružiti još veće pogodnosti. Dodao je da će potpisani ugovor dodati još poslovnih klijenata u bazu klijenata kompanije Zoom, a da je Five9 komplementaran njegovom Zoom Phone cloud sistemu. U 2020. godini celogodišnji prihod Five9 porastao je za 33% u odnosu na prethodnu godinu, na 435 miliona dolara.

Five9 je Zoom-ova prva akvizicija od milijardu dolara i dolazi u trenutku kada kompanija pokušava da nastavi rast koji je stekla tokom pandemije koronavirusa, dok su ljudi radili i školovali se na daljinu. Cena akcija Zoom-a se više nego utrostručila otkako je pandemija zaključala sve tokom prošle godine. Njegov prihod je porastao za 326% u 2020. godini, ali je u prvom kvartalu 2021. godine Zoom zabeležio rast od oko 191% na 956 miliona dolara.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech