Pretraži

ZBOGOM FOTOŠOPU: Evo šta će Instagram od sada raditi sa obrađivanim fotografijama

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

U cilju borbe protiv netačnih informacija i lažnih vesti, Instagram je nedavno počeo da skriva lažne fotografije prekrivajući ih crnim poljem sa natpisom "Netačna informacija" (False information).

——————– Sponsored ——————–

Iako ovo uopšte ne zvuči loše, ipak je postalo problem za određene korisnike. Zato se profesionalni fotografi sada pitaju da li je ta društvena mreža otišla predaleko onemogućavajući korisnicima pregled određenih tipova fotografija.

Kada je, jedan od njih, Tobi Hariman iz San Franciska, prvi put primetio ovo obaveštenje, ubrzo je uvideo da je kao "Netačna informacija" označena digitalno dorađena umetnička fotografija, koja prikazuje čoveka zagledanog u planine duginih boja, piše Telegraf.Iz Instagrama kažu da njihov sistem za identifikaciju fotografija koristi "kombinaciju povratnih informacija koje dobijaju od Instagram zajednice i tehnologije". Fotografije se potom šalju na poveru nezavisnim "proverivačima" (fact-checkers), nakon čije odluke fotografije bivaju prekrivene crnim poljem.

Crno polje sa obaveštenjem ne predstavlja zabranu određene fotografije, već je ona vidljiva nakon kliktanja na obaveštenje.

Međutim, fotografije označene kao "Netačna informacija" se uklanjaju iz pretrage, a do njih se ne može doći ni preko haštaga. Takođe, one ostaju "obeležene" i u budućim postovima.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech