Pretraži

ZA SVE LJUBITELJE TWITTERA: Uskro stižu transkripti glasovnih poruka

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Ali što je možda još značajnije, Twitter planira da doda transkripcije u glasovne tvitove kako bi poboljšao pristupačnost, piše Theverge.

U trenutku kada su se pojavili, bez ikakvog načina da se vidi transkripcija, glasovni tvitovi su vrlo brzo kritikovani zbog nedostupnosti. Tada je izašlo na videlo da na Twitteru ne postoji namenski tim koji radi na pristupačnosti – kompanija je umesto toga zatražila od zaposlenih da se dobrovoljno, povrh svog uobičajenog posla, fokusiraju na pristupačnost. Kompanija rekla za The Verge da istražuje kako napraviti „posvećeniju grupu“ usredsređenu na pristupačnost.Od tada je Twitter najavio dva nova tima posvećena pristupačnosti: jedan koji promoviše dostupnost u okviru Twitter-ovih proizvoda, a drugi koji se fokusira na pristupačnost za Twitter kao posao. I kao deo te najave, Twitter je rekao da planira da doda automatizovane prevode audio i video zapisima na platformi do „početka 2021.“

Nejasno je kada bi transkripcije mogle biti dostupne u glasovnim tweetovima. A ako želite da ih isprobate na drugim platformama, moraćete malo da sačekate – kompanija je na svom nalogu za podršku na Twitteru rekla da će glasovni tvitovi doći na Android i na web negde u toku 2021. godine.

Twitter takođe planira da uskoro počne i sa testiranjem glasovnih DM-ova.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech