Pretraži

Windows 11 poboljšava prikaz Bluetooth-a na taskbaru

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Od Windows XP-a 2001. godine, postojala je stalna Bluetooth ikona na taskbaru, koja bi vam pokazivala opcije kao što su dostupni uređaji, kao i link do Bluetooth podešavanja u Control Panelu.

Ali sa bežičnim uređajima koji su češći nego ikada ranije u 2022. godini, Microsoft je odlučio da pojednostavi proces, tako što će ovaj 20-godišnji metod zameniti pregledom uređaja koji su upareni sa vašim računarom, bez potrebe da napuštate aplikaciju ili desktop. Ovo je još jedan primer kompanije koja olakšava procese korisnicima u operativnom sistemu Windows 11, ali ima još posla u ovoj oblasti, sa funkcijama koje korisnici macOS-a imaju godinama.Povezivanje sa bežičnim uređajima nikada nije bilo tako jednostavno u Windows-u. Jednostavno dodavanje Bluetooth odeljka u podešavanjima ili kontrolnoj tabli je bilo nepotrebno, posebno sa pametnim telefonima i Mac računarima koji su proces sveli na dva koraka.

Taskbar u operativnom sistemu Windows 11 ima funkciju brzih podešavanja od njenog lansiranja u oktobru 2021. godine, tako da možete direktno da pristupite režimu „Focus“, audio postavkama i još mnogo toga bez napuštanja aplikacije u kojoj ste trenutno bili. Pošto je Bluetooth dostupan i na ovom panelu, biće veoma zgodan onima koji imaju više uređaja povezanih sa svojim računarima.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

 

Ovo se primenjuje za korisnike koji koriste Windows Insider verziju 2567 i noviju. Ako se niste prijavili da budete Windows Insider da biste pomogli u testiranju ranih verzija operativnog sistema Windows 11, nadamo se da će ova nova i poboljšana Bluetooth funkcionalnost stići kasnije ove godine.

Trebalo bi da bude vredno čekanja, posebno ako imate više kontrolera za igre ili slušalica, može vam pomoći da ublažite konfuziju da dobijete brzi pregled onoga što nije povezano i da to brzo rešite. Status baterije za svaki uređaj će takođe biti od velike pomoći u podsećanju korisnika da ih napune kada je potrebno. Međutim, u ovoj oblasti još uvek može mnogo da se uradi.

Druge funkcije kao što je prebacivanje između režima za poništavanje buke i ekvilajzera za slušalice mogu biti od velike pomoći, slično onome što Apple korisnici imaju na svojim Mac računarima već nekoliko godina. Ali to je i dalje odličan korak u pravom smeru za početak i veoma potrebna funkcija u vreme kada mnogi od nas koriste Bluetooth uređaje skoro svaki dan za svoje računare.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech