Pretraži

VIDEO FILTERI: Microsoft Teams dodaje novu funkciju

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay/Coy_Muse

Platforma za video konferencije je otkrila da radi na video filterima za korisnike kako bi dodali malo više prilagođavanja svojim fidovima.Izgleda da će ovi dodaci ići dalje od postojećih alata koji omogućavaju zamućenu pozadinu Microsoft Teams-a ili kolekciju osnovnih slika, kako bi korisnicima omogućili da pokažu malo više ličnosti tokom poziva ili sastanka. U svom postu na zvaničnoj mapi puta za Microsoft 365, kompanija opisuje novi dodatak kao mogućnost onima na sastancima Teams-a da „prošire svoj video tok vizuelnim efektima“.

Dodaje se da će efekte obezbediti programeri aplikacija na platformi Teams, što znači da bi trebalo da postoji širok spektar opcija dostupnih pri pokretanju, zajedno sa značajnim proširenjima ubrzo nakon što sve više korisnika prihvata alat. Ažuriranje je još uvek navedeno kao „u razvoju“ za sada, sa očekivanim datumom opšte dostupnosti u februaru 2023. godine, tako da korisnici neće morati da čekaju duže.

Nakon objavljivanja, u početku će biti dostupan samo korisnicima Microsoft Teams desktop verzije širom sveta. Video filteri su dugo bili popularna funkcija na Zoom-u, omogućavajući korisnicima da ožive svoje pozive nizom pozadina, virtuelnih šešira i naočara i drugih efekata.

Platforma je otkrila animirane avatare još u martu 2022., dajući korisnicima priliku da se pojave u životinjskom obliku, sa izborom od mačke do krave, rakuna, zeca, psa i još mnogo toga. Avatari ne samo da zamenjuju originalni video feed, već i odražavaju pokrete glave i izraze lica osobe zahvaljujući nekoliko trikova veštačke inteligencije.

Microsoft je takođe nedavno otkrio da će njegova sledeća generacija Teams platforme, imati značajnu nadogradnju prilagođavanja. Napominje se da će kompanije koje koriste Microsoft Teams Premium moći da dodaju sopstveni brend, prilagođene pozadine i Together Mode scene kako bi pojačale svoje prisustvo na sastancima.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech