Pretraži

Twitter će naplaćivati SMS-ove za dvostruku autentifikaciju

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Promena će stupiti na snagu 20. marta

Nakon 20. marta, „samo pretplatnici Twitter Blue-a će moći da koriste tekstualne poruke kao svoj dvofaktorski metod autentifikacije“, navodi kompanija.
 Dvofaktorska autentifikacija, koja ima za cilj da učini naloge bezbednijim, zahteva od vlasnika naloga da koristi drugi metod autentifikacije pored lozinke. Twitter dozvoljava 2FA putem tekstualne poruke, aplikacije za autentifikaciju i bezbednosnog ključa. Kompanija veruje da 2FA zasnovanu na telefonskim brojevima zloupotrebljavaju “sajber kriminalci”.

Vlasnik Twitter-a, Elon Musk napisao je „Da“ kao odgovor na tvit u kojem se navodi da je kompanija promenila politiku. „jer su telekomunikacijske kompanije koristile naloge botova da pumpaju 2FA SMS“. Takođe, navedeno je da kompanija gubi 60 miliona dolara godišnje „na SMS prevarama“.

Korisnici Twittera sada imaju 30 dana da isključe SMS metodu i odaberu drugi način korišćenja dvostruke autentifikacije. Gašanje SMS 2FA metode neće automatski odvojiti telefonski broj korisnika od njihovog profila.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech