Pretraži

STIŽE PRVI PREKLOPNI IPHONE TELEFON: Poznate specifikacije ovog uređaja

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Kako će izgledati Apple preklopni telefon?

iPhone Fold (ako se tako bude zvao) imaće fleksibilan OLED displej. Kompanija navodno testira obe varijante preklopa, kao na Samsung Galaxy Fold i Galaxy Flip telefonima, mada prema insajderima „naginje“ ka varijanti preklopa po dužoj stranici.

Kao i mnogo puta do sada, Apple se nije zaletao sa novim tehnologijama. Ovog puta je (pametno) sačekao da tehnologija preklopnih mehanizama preleži „dečije bolesti“ i da na uzorku sada već solidnog broja preklopnih Android telefona, odluči šta bi bilo najbolje za njih.Patenti koje je kompanija podnela, ukazuju da su pronađena bolja rešenja za preklapanje i za savitljive displeje. Takođe, može da se desi da iPhone 14 donese neke radikalnije izmene u dizajnu, pa je AppleInsider i to uzeo u obzir prilikom kreiranja rendera iPhone Fold-a.

Očekuje se da mesto savijanja neće biti vidljivo na ekranu, a sklopljeni telefon trebao bi da bude tek nešto malo deblji od aktuelnih iPhone modela. Kada je otvoren, očekuje se da iPhone Fold bude slične veličine kao iPad mini.

Još uvek je prerano da se zna hoće li Apple upotrebiti iOS ili iPadOS, ili možda neku prilagođenu verziju OS-a za svoj preklopni telefon. Neki od preklopnih telefona poseduju i spoljne displeje koji mogu da se upotrebljavaju kada je telefon sklopljen, ali za sada nema informacija da bi to moglo da bude implemenirano i na Apple-ovom uređaju. AppleInsider smatra da bi iPhone Fold mogao da bude telefon koji se jednostavno otvara i zatvara i da kompanija neće mnogo eksperimentisati oko nekih dodatnih funkcionalnosti.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech