Pretraži

SPREČAVA ŠIRENJE LAŽNIH VESTI: WhatsApp ograničava prosleđivanje poruka, evo na koliko

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Ukoliko primite često forvardovanu poruku, onu koja je prosleđena više od pet puta i obeležena je sa ikonicom dvostruke strelice, moći ćete da je preusmerite u jedan chat istovremeno.

U blog postu, kompanija kaže da je primetila „značajno povećanje“ broja prosleđenih poruka na platformi, a iako su mnoge od njih relativno bezbedne, na primer mimovi i molitve, ova praksa doprinosi širenju dezinformacija. „Verujemo da je važno usporiti širenje ovih poruka kako bi WhatsApp ostao mesto za lični razgovor“, dodala je kompanija.Ovo nije prvi put da WhatsApp nametne takve mere. Nakon što su i WhatsApp i matična kompanija Facebook optužene da igraju ključnu ulogu u širenju dezinformacija tokom nasilja u Indiji 2018. godine, WhatsApp je smanjio broj mogućih prenošenja poruka sa 20 na pet.

Stroža pravila neće u potpunosti zaustaviti širenje lažnih vesti, a nije nemoguće ni da korisnici zaobiđu mere menjanjem poruke ili jednostavno kopiranjem i paste-ovanjem teksta poruke, ali to je važan korak tokom globalno kriznog vremena i daljeg priznanja iz Facebook-a da njegove usluge igraju ulogu u podsticanju dezinformacija.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech