Pretraži

SPREČAVA ŠIRENJE DEZINFORMACIJA: Twitter počinje sa sarađuje sa portalima za vesti

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Novinske agencije će pomoći Twitter-u da pruži više konteksta i pozadinskih informacija o događajima koji stvaraju veliki broj tvitova. Twitter se nada da će ovo sprečiti širenje obmanjujućih informacija. Twitter je rekao da će mu partnerstvo omogućiti da osigura tačne i verodostojne informacije brzo dostupne “kada su činjenice sporne”.

Trenutno, kada se na Twitter-u dogode veliki ili brzo rastući razgovori koji bi mogli biti vredni pažnje ili kontroverzni, Twitter-ov ​​tim Curation pronalazi i promoviše relevantan kontekst iz pouzdanih izvora, kako bi se suprotstavili potencijalno obmanjujućim informacijama koje su objavili korisnici. U blogu, Twitter je rekao da će novi program “povećati obim i brzinu” ovog rada povećavajući njihov “kapacitet da dodaju pouzdan kontekst razgovorima na Twitter-u”.U tekstu se navodi da bi materijal Reutersa i AP-a poboljšao kredibilitet informacija na platformi kada Twitter-ov ​​tim Curation “nema posebnu stručnost ili pristup dovoljno velikom broju uglednih izveštaja na Twitter-u”.

Ranije ove godine, Twitter je lansirao Birdwatch, novi sistem za moderiranje, koji je omogućio volonterima da označe tvitove za koje su utvrdili da su netačni. Twitter će raditi odvojeno sa dve rivalske novinske agencije i u početku će se fokusirati na sadržaj na engleskom jeziku.

Twitter kaže da će ova saradnja biti nezavisna od rada njegovih timova za poverenje i bezbednost kako bi utvrdili da li tvitovi krše pravila Tvitera. Rad ovih timova uključuje označavanje tvitova koji sadrže izborne dezinformacije i osetljive sadržaje koji krše pravila platformi.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech