Pretraži

PRVA AL FUNKCIJA GOOGLE ASSISTANT-A: Stiže glasovna komanda za sumiranje teksta na veb stranici

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Najnovija beta verzija aplikacije Google (verzija 14.29) uključuje dokaze da je glasovni asistent postavljen da primi svoju prvu generativnu AI u budućnost. Assistant je već opremljen funkcijom pristupačnosti koja čita veb stranice naglas, uz podršku za prevode na preko 42 jezika.U budućnosti, Assistant će možda moći da pređe na stvar kada kažete „Hey Google, summarize this“ i slično. Alternativno, kaže se da se dugme „Summarize“ pojavljuje kada se Assistant pozove koristeći uobičajenu hitnu reč „Hej Google“ dok surfujete internetom, pored opcija „Lens“ i „Read“.

Međutim, čini se da podržava samo veb stranice otvorene direktno u Google Chrome-u ili preko Custom Tab, koji se takođe oslanja na Chrome. Ova funkcija trenutno nije operativna i samo vraća poruku o grešci kada se traži da rezimira stranicu.

Iako je ova funkcija verovatno još uvek u izradi, spekuliše se da bi mogla biti ekskluzivna za Google-ove Pixel telefone kada postane javno dostupna. S obzirom da je većina korisnih mogućnosti glasovnog asistenta ograničena na najbolje Android telefone pretraživača, uključujući “Call Screen,” “Hold for me” i “Quick phrases,”, neće biti iznenađujuće ako je to slučaj.

Google je prvo uveo funkciju sumiranja zasnovanu na veštačkoj inteligenciji u Google dokumentima, dok Gmail takođe može da sumira sadržaj dugačke email poruke.

Iako sličan alat u Asistentu može biti velika blagodat za pristupačnost za ljude koji pokušavaju da shvate suštinu dugog članka, nekoliko očiglednih problema je previše zabrinjavajuće da bi se ignorisali, među kojima su često loši i nepouzdani materijali koje proizvodi generativna AI.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech