Pretraži

PRODUŽIĆE SE TRAJANJE BATERIJE NA TELEFONU: Instagram će drugačije izgledati, evo koja promena je u pitanju

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Instagram testira novi dizajn korisničkog okruženja, koji bi osim funkcionalnosti trebalo da donese i veće trajanje baterije za korisnike mnogih high-end telefona.

——————– Sponsored ——————–

Prema internet portalu Android Police, desetine instagram korisnika koji trenutno koriste beta verziju aplikacije, mogu da vide kako izgleda dark mode kada se uključi. Većina interfejsa u ovom modu promenjena je iz bele boje u crnu, ali ovi efekti na vašem telefonu više su od same kozmetike.

Pored toga što manje napreže oči, tamna tema na Andoridu takođe u mnogome štedi bateriju pre svega na uređajima koji imaju OLED ekrane. Kod ove tehnologije, u potpunosti crni pixeli ne troše struju jer su isključeni umesto drugih koji emituju svetlo kako bi imitirali crnu boju. Zbog toga crne teme na OLED uređajima značajno štede energiju.Isprva, ovo je opcija u kojoj je trebalo da uživaju samo korisnici telefona koji radi na Android 10, međutim izgleda da je takva odluka preinačena s obzirom da je tamna instagram tema viđena na nekim Samsung telefonima koji još nemaju najnoviji Android OS.

Android entuzijasti željni da što pre probaju benefite ovakvog ažuriranja mogu to da urade pre vremena tako što će da se prijave na Instagram Bet-u. Oni još nestrpljiviji mogu direktnim linkom sa članka Andorid Police sajta, da odu pravu na verziju aplikacije 114.0.0.024 alfa. Ipak, budite obazrivi, još nije poznato da li će svi Android uređaji dobiti ovaj update.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech