Pretraži

POJEDNOSTAVLJENA VERZIJA WINDOWS 10: Evo kako će funkcionisati Windows 10X

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Ali, taj plan se promenio prošle godine kada je kompanija otkrila da će se fokusirati na uređaje sa jednim ekranom, a tu se misli na normalne prenosne računare i tablete. Pa, šta će zapravo zaista biti Windows 10X? Za sada deluje vrlo slično Google Chrome OS-u.

Rani ekrani operativnog sistema Windows 10X prikazuju dramatično pojednostavljenu verziju operativnog sistema Windows 10, sa jednostavnim iskustvom podešavanja, čistom radnom površinom sa usredsređenim ikonama trake zadataka i menijem Start koji ispunjava ceo ekran. Svaka aplikacija radi preko celog ekrana i čini se kao da softver možete da instalirate samo iz Microsoft Store-a. Windows 10X u osnovi mnogo liči na nesrećni Windows 10S. Microsoft je na kraju to prebacio u režim u sistemu Windows 10, umesto u samostalni OS.Windows 10X će verovatno raditi samo sa Intel sistemima nezavisnih kompanija. Na kraju, ipak, mogao bi podržati ARM čipove i pojaviti se na budućim Surface uređajima. Nedostatak tradicionalne podrške za Win32 aplikacije mogao bi da bude veliki nedostatak, ali se tvrdi da bi to moglo da se ublaži predstojećom uslugom Azure Cloud PC, koja bi vam mogla omogućiti da virtuelno pokrećete normalan Windows softver.

Zac Bowden iz Windows Central-a u sredu je podelio screenshot koji prikazuje softverski Start Menu i taskbar, poravnate prema centru, sa velikim ikonama koje izgledaju vrlo pogodno za dodir. Taskbar takođe sadrži prečice za Microsoft Edge, Files, Outlook i spaces.

U međuvremenu, Start Menu uključuje sve vrste prečica, od korisnih alata za produktivnost do usluga kao što su Microsoft Teams, Skype i Spotify. Pored slike koju je delio Bowden, Alumia Italia je podelila i Windows 10X animaciju pokretanja. Animacija dolazi iz operativnog sistema Windows 10X | Build 20279.1002. Dolazak operativnog sistema Windows 10X mogao bi uzdrmati poslovne i obrazovne krugove, nudeći pristup najpoznatijim Microsoftovim uslugama, a istovremeno uključuje stvari poput instant-on i pristup UWP aplikacijama i PWA-ima. Prvi uređaji opremljeni operativnim sistemom Windows 10X stižu navodno na proleće 2021. godine, pa možda neće proći još mnogo vremena pre nego što vidimo da softver radi u potpunosti.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech