Pretraži

Pojedini univerziteti zabranili TikTok

Hi-Tech
0
Screenshot: Youtube/ ABC News

TikTok se trudi da povrati poverenje vlade SAD-a

26 univerziteta i koledža u Univerzitetskom sistemu Gruzije takođe navodno preduzimaju sličan korak. Univerziteti će takođe zahtevati da se TikTok nalozi pod administracijom univerziteta izbrišu i da se koriste alternativne platforme društvenih mreža. Više desetina država, uključujući Merilend, Južnu Dakotu i Teksas, najavilo je poslednjih nedelja zabranu TikTok-a za državne službenike na uređajima koje je izdala vlada. Zabrane dolaze jer sve veći broj zakonodavaca nastavlja da ispituje TikTok zbog mogućih zabrinutosti za nacionalnu bezbednost zbog njegovih veza sa Kinom preko svoje matične kompanije, ByteDance.
 



Kritike su se pojačale ranije ove godine nakon što se nekim američkim korisničkim podacima više puta pristupalo iz Kine. TikTok je, sa svoje strane, potvrdio da pojedini zaposleni u Kini mogu pristupiti američkim korisničkim podacima. Univerzitet Auburn u Alabami počeo je da ograničava pristup TikTok-u na školskim uređajima ili Wi-Fi mrežama prošle nedelje, u skladu sa nedavnom izvršnom naredbom guvernera. Korisnici TikTok-a će i dalje moći da pristupe aplikaciji na ličnim uređajima preko sopstvenih mobilnih podataka.

TikTok godinama pregovara sa vladom SAD-a o potencijalnom dogovoru koji se bavi pitanjima nacionalne bezbednosti i omogućava aplikaciji da nastavi da služi američkim kupcima. Takođe je preduzela korake da izoluje korisničke podatke u SAD-u od drugih delova svog poslovanja. Pored toga, TikTok se suočava sa preispitivanjem svog moćnog algoritma koji može da odvede korisnike, a posebno njegove najmlađe korisnike, u nedoumicu u vezi sa sadržajima koji govore o samoubistvu i poremećajima u ishrani.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech