Pretraži

ODLIČNO ZA GRUPNE ČETOVE: Whats App ima novu opciju, evo o čemu je reč

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Nastavljajući trend promena podstaknutih pandemijom, popularna aplikacija sada uvodi nove promene, s tim što ovoga puta "na dnevnom redu" nije ukidanje.

U WhatsApp video pozivima od sada će moći da učestvuje osam sagovornika, umesto dosadašnjih četiri. A da bi takva komunikacija bila moguća, potrebno je da svi koji u video reazgovoru učestvuju imaju instaliranu poslednju verziju aplikacije.A da bi korisnik započeo video poziv, potrebno je da ga inicira bilo iz zajedničke WhatsApp grupe, odnosno grupnog četa, ili da ih doda "ručno" nakon već započetog "jedan-na-jedan" poziva.

Iz WhatsApp-a tvrde da su svi video pozivi zaštićeni "end-to-end" enkripcijom, odnosno da su svi metapodaci poruka (pošiljalac, primalaci i vreme slanja) skriveni za bilo koga osim one koji u komunikaciji učestvuju.

Svoje limite broja učesnika u komunikaciji nedavno su promenile i druge aplikacije, podseća The Verge.

Tako je Google Duo nedavno objavio da u video komunikaciji putem te aplikacije može da učestvuje 12 korisnika, Apple FaceTime podržava 32 učesnika, Houseparty – osam, dok Skype i nova Facebook-ova aplikacija Messenger Rooms podžavaju video čet između 50 korisnika. Rekorder je i dalje Zoom koji podržava video konferenciju sa do 100 učesnika.

Nova verzija WhatsApp-a trenutno je dostupna samo za iOS, ali se očekuje da se vrlo brzo nađe i u Google Play Store-u, piše Telegraf.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech