Pretraži

NOVINE U MICROSOFT-U: Stiže funkcija „Drop“ i lakši prenos datoteka

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

U najnoviju verziju sa ranim pristupom – koja je dostupna članovima Canary Channel-a – je nova funkcija pod nazivom Drop, koja korisnicima Microsoft Edge-a omogućava lak način za prenos beleški, linkova i drugih stvari između svojih uređaja.Kako je izvestio Neowin, funkcija Drop se nalazi u sklopivom prozoru na desnoj strani ekrana i liči na interfejs za čet. Prevlačenjem sadržaja u prozor, korisnici mogu da ga odlože za lak pristup na drugom uređaju, pod uslovom da su oba registrovana na isti Microsoft nalog. Prelazak na hibridni rad znači da mnogi od nas koriste više uređaja za posao, od poslovnih računara i pametnih telefona do laptopa i tableta.

Uobičajena frustracija zaposlenih u ovom scenariju je potreba da se osigura da su fajlovi i druga sredstva dostupni u svakom trenutku, na svim uređajima. Iako usluge skladištenja u cloudu i prenosa fajlova kao što su OneDrive i Dropbox, donekle pomažu u otklanjanju ovih problema, još uvek postoji praznina za jednostavnu alatku za šerovanje slika ili linka, bez potrebe da se mučite sa njihovim otpremanjem i sinhronizacijom između usluga.

Do sada su ljudi morali da pribegavaju slanju privatnih poruka putem emaila ili platformi za saradnju kao što je Slack, ali ugradnjom iste funkcionalnosti u sam browser, Microsoft pruža razumniji način za postizanje istog cilja.

Kao i uvek, sve dobre stvari imaju cenu; nova funkcija Drop neće obezbediti neograničene prenose fajlova, već će se računati na korisnikov OneDrive kapacitet skladištenja u cloudu, koji će varirati u zavisnosti od njihovog plana pretplate. Iako ova funkcija još uvek nije dostupna redovnim korisnicima, očekujemo da će Drop imati javnu Edge verziju u narednim mesecima.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech