Pretraži

NOVA ZABRANA: Evo šta više ne smete da objavljujete na Instagramu

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Instagram u poslednje vreme ne prestaje da uvodi nova pravila, te je sada na red došla još jedna zabrana na ovoj društvenoj mreži, a koja će najviše pogoditi influensere.

——————– Sponsored ——————–

Naime, korisnici Instagram-a i Facebook-a neće više moći da promovišu proizvode iz duvanske industrije ni bilo koju vrstu oružja. Ova zabrana se odnosi i na elektronske i na standardne cigarete.

Facebook je izdao zvanično saopštenje u kojem se navodi da su ovi proizvodi odavno zabranjeni za reklamiranje, ali će zabrana biti pooštrena u narednim nedeljama.

S druge strane, promovisanje alkohola i dijetetskih dodataka ishrani zahteva posebna ograničenja budući da Instagram nije jasno odredio na šta se to tačno odnosi.Instagram je u junu promenio pravila za reklame sa brendiranim sadržajem koje su omogućavale brendovima da sponzorisani sadržaj influensera pretvore u svoj kako bi doprli do većeg broja korisnika. Te se od sada brendirani sadržaj koji se reklamira označava sa "plaćeno partnerstvo" koju često možete da vidite.

Inače, Instagram ne dobija ništa od saradnje influensera sa brendovima, ali zarađuje od brendiranih reklama i trenutno radi na poboljšanju uslova u ovom području reklamiranja, uvodeći i ograničenja u pojedinim područjima i isključujući na mnogim poljima korisnike mlađe od 18 godina.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech