Pretraži

NOVA PRAVILA U APPLE STORE-U: Evo koje promene stupaju na snagu 30. juna

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay/PhotoMIX-Company

 Sada, sa događajem WWDC 2022 koji je spreman da počne 6. juna, Apple podseća programere da je spreman da uključi neka ažuriranja politika koja su prethodno bila odložena.Dve promene pravila App Store-a za koje Apple potvrđuje da će stupiti na snagu od 30. juna su: zahtev da aplikacije koje nude plaćene onlajn grupne usluge koriste svoj sistem plaćanja u aplikaciji i zahtev koji nalaže da programeri nude lako brisanje naloga (uključujući uskladištene lične podatke) u bilo kojoj aplikaciji koja omogućava korisnicima da kreiraju nalog.

Politika o mrežnim grupnim uslugama (kao što su časovi i događaji) nije bila deo skupa izmena za WWDC 2021 – zapravo je prethodila tome, ali je Apple odložio njeno sprovođenje tri puta. Prvo odlaganje usledilo je 2020. godine nakon što se Facebook požalio da će to nepravedno uticati na ranjiva mala preduzeća, a zatim je usledilo još jedno odlaganje u proleće 2021. godine. Konačno je trebalo da stupi na snagu prošlog januara, zajedno sa politikom omogućavanja korisnicima da pokrenu brisanje naloga u okviru aplikacije.

Međutim, 22. januara, Apple je pomerio rok za obe izmene za još nekoliko meseci do 30. juna, rekavši da će programerima pružiti više vremena da ažuriraju svoje aplikacije, i ne očekujemo da ćemo videti više odlaganja sada kada je Apple poslao podsetnike.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech