Pretraži

NOVA FUNKCIJA: iOS 16.3 sa velikim fokusom na bezbednost

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Prošle godine, Apple je najavio hardversku ključnu funkciju, koja vam omogućava da koristite nešto poput Yubikey-a kao drugog faktora za prijavu na vaš Apple nalog, kao deo napora da se pomogne ljudima da zaključaju svoje iCloud naloge. U tu najavu uključena je i napredna zaštita podataka, koja proširuje tipove podataka koji su šifrovani od kraja do kraja u vašem skladištu u oblaku.Ova funkcija je stigla u SAD sa iOS 16.2, ali izgleda da ažuriranje čini dostupnom globalno – Apple je uklonio belešku iz dokumenta podrške u kojoj se kaže da je dostupna samo u SAD, a videli smo najmanje jedan izveštaj od nekoga u drugoj zemlji koji kaže da je dostupan.

iOS 16.3 takođe dolazi uz ažuriranje za HomePod Minis koje dodaje neke lepe nove funkcije. Najznačajnija promena je da pametni zvučnici deluju kao senzori temperature i vlažnosti, koje možete koristiti u automatizaciji. Takođe vam omogućava da podesite automatizaciju koristeći svoj glas i pitate Siri gde su porodica, prijatelji i Find My uređaji. Ažuriranje možete preuzeti tako što ćete otići u aplikaciju Home, dodirnuti zaokruženo dugme … u gornjem desnom uglu, a zatim tapnuti na Home Settings > Softvare Update.

Tu je i ažuriranje za macOS koje donosi podršku za Apple ID bezbednosne ključeve za desktop i laptop računare, kao i ažuriranje tvOS-a. Možete preuzeti iOS 16.3 tako što ćete otići na Podešavanja > Opšte > Ažuriranje softvera. Može proći neko vreme pre nego što se pojavi svima, tako da ćete možda morati da proveravate svakih nekoliko sati.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech