Pretraži

NE VOLITE KADA VAS ZATRPAJU NOTIFIKACIJE? Evo kako da ih izbegnete

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Notifikacije Microsoft Teams-a ne moraju da vas ometaju u slobodno vreme

Korisnici će uskoro dobiti mogućnost da primaju obaveštenja preko samog Teamsa ili matičnog Windows centra za obaveštenja kada poruka stigne. Ovo poslednje donosi niz pogodnosti, poput poštovanja focus assist mode-a koji vam omogućava da izbegnete ometajuća obaveštenja kada je potrebno da se fokusirate, kao i integrisanje sa Windows 10 akcionim centrom koji će vam pomoći da pregledate obaveštenja na jednom mestu, objasnio je Microsoft. Nova funkcija je trenutno u fazi izrade, ali izgleda da će svim korisnicima biti predstavljena do kraja meseca.

Od početka pandemije, uočeno je dosta raznih efekata rada na daljinu na mentalno zdravlje. Veliki deo toga povezan je sa kulturom koja se gaji u nekim preduzećima – sa svim digitalnim oblicima komunikacije, zaposleni su se osećali slomljeno od neumoljivog toka obaveštenja. Uvođenjem većih kontrola nad Teams-om, kako i kada se dobijaju obaveštenja, Microsoft se nada da će ublažiti neke od ovih problema i stvoriti veće razdvajanje između radnih i ličnih aktivnosti, čak i ako se oba odvijaju u istom okruženju (ili na istom uređaju). Funkcija focus assist mode, ugrađena je u operativni sistem Windows 10, omogućavajući korisnicima da kontrolišu vrste obaveštenja koja dobijaju.

Obaveštenja se mogu filtrirati samo uz prioritetna upozorenja ili alarme ili možete da ih u potpunosti onemogućite. Iako je karakteristika jasno dizajnirana da pomogne u uklanjanju ometanja kada je potrebna koncentracija, može se koristiti i za blokiranje obaveštenja primljenih posle radnog vremena. U međuvremenu, mogućnost centralnog pregleda i upravljanja obaveštenjima Microsoft Teams-a putem Windows 10 centra za obaveštenja, trebalo bi da pomogne korisnicima da bolje organizuju svoje tokove posla i izbegnu da ih preplave upozorenja.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech