Pretraži

Napravljen Viber čet bot za žensko zdravlje

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Rakuten Viber, globalni lider za razmenu poruka između platformi i glasovnu komunikaciju, zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) lansirao je Čet bot za žensko zdravlje, koji je sada dostupan i na srpskom. Cilj kampanje je podizanje svesti o prevenciji raka dojke i usmeravanja pažnje na druge zdravstvene teme žena, uključujući menstruaciju, ali i nasilje u porodici. Zahvaljujući novoj integraciji čet bota, u vreme kada svet obeležava Međunarodni mesec svesti o raku grlića materice, čet bot je sada dostupan i na srpskom jeziku, što olakšava ženama da se edukuju o svom zdravlju. Od svog globalnog lansiranja, čet bot je došao do skoro milion jedinstvenih korisnika – od kojih 90% aktivno razmenjuje poruke sa njim, što čini oko 10 miliona već poslatih poruka.

Kada se korisnik Vibera prijavi na čet bot SZO za zdravlje žena dobiće poruku dobrodošlice, a potom će moći da odabere temu o kojoj želi da dobije više informacija – rak grlića materice ili rak dojke. Korisnik može da klikne na dugmad za savete i informacije o rizicima, simptomima, lečenju i prevenciji bolesti.

Zajednički trud doneo je i nove zabavne Viber stikere, sa snažnim i pozitivnim sloganima usmerenim ka ženama.

Ova inicijativa Vibera i SZO ukratko donosi:

  • Zdravstvene informacije udaljene na jedan klik: Pritisnite dugme da bi odmah dobili korisne i proverene informacije od čet bota

  • Odabir jezika po želji: Veliki izbor različitih jezika, za što širi globalni doseg

  • Živopisne stikere sa motivacionim citatima: Zabavni stikeri sa sloganima i pozitivnim porukama omogućavaju korisnicima da pokažu svoju podršku ženskim pitanjima.

– Uzbuđeni smo što smo se pridružili SZO na ovom veoma važnom projektu podrške zdravlju žena – kaže Petja Kamburova, globalna menadžerka za razvoj poslovanja u Rakuten Viberu i dodaje: – Postoje delovi sveta u kojima se žene i devojke obeshrabruju da otvoreno govore o zdravstvenim problemima kao što su rak grlića materice ili dojke, menstruacija i reproduktivno zdravlje. Drago nam je što možemo pomoći da se ove žene povežu sa informacijama koje su im potrebne na simultani i brz način i da ih podržimo pozitivnim porukama.

– Javno obrazovanje je među najznačajnijim intervencijama koje možemo da primenimo da bismo postigli bolje rezultate kod nezaraznih bolesti i zdravlja žena – kaže dr Bente Mikelsen, direktorka za nezarazne bolesti Svetske zdravstvene organizacije i zaključuje:

– Znanje spasava živote!

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech