Pretraži

McDonald’s uvodi nove tehnologije za pomoć slepima

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay

Start u Kaliforniji

Nova tehnologija se dodaje u već postojećim restoranima širom Kalifornije, a zatim će se preći na druge američke države. U prvoj fazi će se nova oprema naći samo u restoranima koji su u vlasništvu McDonald’s, a zatim će se oprema dodeljivati franšizama koje predstavljaju 95% ukupnog broja McDonald’s restorana.

Nova oprema se sastoji od tastature, priključka za slušalice i ekrana osetljivim na dodir. Slepi kupci koriste slušalice kako bi se povezali sa menijem. Softver im čita ponudu a oni pomoću strelica na tastaturi biraju šta žele. McDonald’s se odlučio za ovaj korak nakon što je Nacionalna federacija slepih u SAD-u ukazala da slepi ne mogu da se služe novim tehnologijama koje je ovaj lanac restorana uveo 2015. godine.

Kod nas je digitalni meni tek nedavno stigao. Primera radi, u Nišu je tek ovog leta postavljen digitalni meni. Rano je očekivati da će se nove tehnologije u vidu pomoći slepima uskoro pojaviti u našim McDonald’s restoranima. Međutim, nadamo se da će i ova inovacija u dogledno vreme da nađe svoj put do restorana širom Srbije.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech