Pretraži

MacBook i iPad se više neće sastavljati u Kini, evo gde Apple seli proizvodnju

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Postrojenja treba da pokrenu proizvodnju u prvoj polovini sledeće godine u Foxconn-ovoj provinciji Bac Giang, prema Reuters-ovom izvoru, koji primećuje da Apple želi da učini raznolikim svoj lanac snabdevanja zbog tekućih trgovinskih sporova između SAD-a i Kine, piše The Verge.

Reutersov izveštaj ne navodi koji modeli iPad-a ili Mac-a će biti sastavljani u Vijetnamu, niti koji će se deo ukupne proizvodnje Apple-a premestiti iz Kine. Ali ovo ne bi bili prvi Apple proizvodi koji su sastavljeni u Vijetnamu – Apple je tamo počeo da proizvodi AirPods Pro uređaje ranije ove godine.Apple je takođe neko vreme koristio Indiju za proizvodnju određenih modela iPhone-a, mada to uglavnom prethodi američko-kineskom trgovinskom ratu i pomaže kompaniji da ispuni lokalne uvozne propise.

Nikkei je ranije ove nedelje objavio da Foxconn planira investiciju od 270 miliona dolara u Vijetnam kako bi proširio svoj proizvodni kapacitet. Tajvanska kompanija navodno seli više od 30% svojih proizvodnih linija izvan Kine.
 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech