Pretraži

KONAČNO: Objave na Instagram-u uskoro će se prikazivati hronološki

Hi-Tech
0
Photo: pexels.com/koof

Promena će se, kako je objasnio Moseri, odnositi na drugačijem feed sadržaju, a u planu je da se vrati verzija vesti koja je korisnicima davala mogućnost da sortiraju sadržaje hronološki, a ne rangirani prema algoritmu platforme.

Takav način sortiranja vesti postojao je do 2016. godine, nakon čega su mnogi korisnici primetili kako im naslovnica društvene mreže prikazuje sadržaj  prijatelja od pre par dana ili pak postova korisnika koje ne prate.Instagram je na taj način želeo da se korisnici zaprate u što većem broju kako bi se zajednica širila. 

Ipak, pokazalo se da to nije dobar i kvalitetan način prikaza sadržaja, a prema pojedinim statistikama, čak 70 odsto korisnika žalilo se kako ne može da isprati postove svojih prijatelja.  

S obzirom na to, kompanija je najavila promene, a prema rečima čelnika Instagrama Adama Moserija, na ovoj funkciji radi se "mesecima" i, prema planovima, novi feed biće predstavljen u prvom kvartalu sledeće godine.

Međutim, još jedan razlog zbog kojeg će doći do promene je i što je ova mreža pod istragom Američkog senata, koji su uočili da treba poboljšati bezbednost podataka na mreži.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech