Pretraži

KAKO POSTATI INFLUENSER? Otkrivamo 5 trikova za organsko povećanje Instagram pratilaca (VIDEO)

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Društvene mreže iznedrile su novo zanimanje zvano influenser za koje je potrebno imati više hiljada pratilaca. U tom cilju mnogi pribegavaju kupovini lajkova i pratilaca.

——————– Sponsored ——————–


Stručnjaci za društvene mreže smatraju da kupovina nije pravo rešenje, već organsko prikupljanje. Nisu vam neophodni botovi i varanje kako bi doprli do što većeg broja ljudi.

To je posebno važno ako imate poslovni profil za čiju promociju treba izdvojiti finansijska sredstva, što može da predstavlja problem na duže staze. U slučaju da prestanete da ulažete novac u rast pratilaca i lajkova na Instagramu, biće očigledno da je ranije postignut uspeh bio lažan.Drugi razlog zbog kog treba da izaberete organski rast profila je povezivanje i komunikacija sa pravim ljudima, potencijalnim kupcima i klijentima. Kada oni nisu stvarni, vi tada komunicirate sa "duhovima" i sami sa sobom.

Postoji pet trikova kako da privučete ljude na Instagram nalogVaš fid je najbitnija stvar, jer je on prvo što ljudi vide i tako stiču utisak o vama. Zato se potrudite oko detalja na profilu:

1. Promenite vaše ime na Instagramu u svrhu SEO optimizacije. Bitno je da u imenu stavite i profesiju kojom se bavite, na primer: Millenial Biz Coach. Ne zaboravite da stavite opis u delu za "bio".

2.  Stavite opis fotografija koji će ljudima privući pažnju. Najlakše je da ostavite emoji ili link omiljene pesme, ali je potrebno da budete mnogo originalniji. Započnite konverzaciju sa pratiocimapitajte ih za mišljenje i podelite sa njima neki delić života uz sliku. Uspostavite snažnu vezu sa korisnicima društvenih mreža.

3. Znanje, sviđanje i poverenje – tri ključne reči. Klijenti treba da znaju ko ste da bi lajkovali ono što objavljujete. Najbitnije od svega je da vam veruju

4. Kombinacija heštegova je od krucijalne važnosti. Oni omogućavaju potencijalnim klijentima da vas pronađu. Problem je što mnogi koriste velike generičke heštegove poput #makeup, #business, #success". Njih bi trebalo izbegavati jer se masovno koriste i nestaju u pretrazi u roku od 5 sekundi. Pronađite male ili srednje heštegove za vašu nišu. Još jedan savet zlata vredan je da ne upotrebljavate isti hešteg više puta u opisu fotografija, jer će Instagram misliti da spamujete. Na kraju ih poređajte od najmanjih preko srednjih do najvećih.

5. Interakcija sa zajednicom. Ona zahteva mnogo vremena i ume da bude iscrpljujuća.

Influenserka Vanesa Lau dala je detaljno objašnjenje za svaki korak. Ukoliko želite da postanete influenser, pogledajte video koji je pred vama.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech