Pretraži

Kako blokirati spam poruke na Android telefonu ili iPhone-u

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Vodič za sprečavanje spam poruka

Čak i ako imate jedan od najboljih Android telefona ili najbolji iPhone na tržištu, neizbežno je da ćete primati neželjene poruke. Iako tekstualne poruke nisu toliko dosadne kao telemarketinški pozivi, i dalje vam mogu zatrpati inbox svojom ogromnom količinom. Da ne spominjemo, mnoge od ovih neželjenih poruka predstavljaju bezbednosnu pretnju jer često nose zlonamerne linnkove. Uvek je najbolje izbrisati ove neželjene poruke čim ih primite. Ali ako ne želite da prolazite kroz gnjavažu sa njima sve vreme, onda postoje načini na koje možete da ih filtrirate, pa čak i da ih blokirate i sprečite da dođu do vašeg telefona.

Kako blokirati neželjene poruke na Androidu

Blokiranje neželjenih poruka na Android telefonima je teže nego na iPhone uređajima, zbog ogromnog broja Android telefona sa prilagođenim skinovima. Prva stvar koju vam preporučujemo je da preuzmete aplikaciju Google Messages na Android. Ova konkretna aplikacija je unapred instalirana na Pixel uređajima, ali ćete morati da je preuzmete ručno iz Google Play prodavnice na drugim uređajima kao što su Samsung, Vivo i drugi. Aplikacija Google Messages dolazi sa funkcijom zaštite od neželjene pošte koja radi iznenađujuće dobro kako bi sprečila neželjene poruke.

Postoji nekoliko različitih načina da se rešite neželjenih poruka pomoću aplikacije Google Messages, pa hajde da pogledamo:

 • Kada preuzmete najnoviju verziju Google Messages-a iz Play prodavnice, otvorite aplikaciju i dodirnite Account dugme i potražite opciju koja se zove Messages settings.
 • Sada se pomerite nadole dok ne pronađete Spam protection opciju.
 • Dodirnite i uključite opciju Enable spam prtection.
   
  Kako blokirati neželjene poruke na iPhone-u

  Relativno je lakše ograničiti neželjene poruke na iPhone uređajima. To je zato što je „Messages“ podrazumevana aplikacija za razmenu poruka na svim iOS uređajima. Takođe pomaže to što omogućavanje jednostavne opcije filtriranja poruka na iPhone uređajima može sprečiti neželjene poruke da dođu do vašeg primarnog prijemnog sandučeta. Evo
  kako da blokirate neželjene poruke na vašem iPhone-u pomoću opcije filtriranja poruka:

 • Otvorite aplikaciju Settings i idite na Messages.
 • U Messages potražite opciju pod nazivom Filter unknown Senders i omogućite je.
 • Sada se vratite u aplikaciju da biste videli gomilu opcija koje vam omogućavaju da izaberete koje poruke želite da vidite. Izaberite Known Senders da biste videli samo poruke od svojih sačuvanih kontakata ili onih koje ste ranije slali.
 • Uvek se možete vratiti u ovaj meni i izabrati da vidite i poruke od nepoznatih pošiljalaca. Takođe možete izabrati da vidite sve poruke odjednom, ali ovaj prikaz će takođe uključiti sve neželjene poruke. Alternativno, takođe možete blokirati pojedinačne brojeve na iOS-u da biste u potpunosti prestali da primate poruke ili telefonske pozive sa tog određenog broja. Evo kako to možete da uradite:
 • Prvo, pronađite razgovor sa kontaktom koji želite da blokirate.
 • Sada dodirnite kontakt na vrhu, zatim dodirnite Info dugme, pomerite se nadole i dodirnite Block this Caller.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech