Pretraži

Instagram uvodi novi mod

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Iz kompanije Meta su 19. januara objavili vest o novoj funkciji, a radi se o modu koji utišava Instagram, pa ovaj ne smeta i ne remeti koncentraciju. Istina je da svako može da utiša telefon, ali novi „tihi mod“ pored utišavanja notifikacija nudi i automatske odgovore na poruke koje stignu dok je mod aktivan.

Iako opcija radi na svim telefonima, posebno je namenjena tinejdžerima, a kao deo kampanje za umanjivanje štetnog uticaja socijalnih platformi. Mlađi korisnici će biti ohrabrivani da aktiviraju tihi mod, posebno u noćnim satima, a ukoliko su proveli previše vremena na Instagramu.

Sve je više mladih koji tvrde da se trude da provode manje vremena na društvenim mrežama, a kako bi se bolje koncentrisali na druge stvari. Notifikacije i poruke ih odvlače s tog puta, a sada mogu da umanje taj uticaj. Opcija „tihi mod“ se nalazi u Instagram podešavanjima, pa je dovoljno da se klikne na tri vertikalne linije u gorenjem desnom uglu, potom na „Settings“, onda na “Notifications” i konačno na “Pause All”. Tu je i mogućnost da se sve podesi tako da se mod aktivira svakog dana u isto vreme.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech