Pretraži

HAKERSKI NAPAD: Ukradeno 2,6 miliona podataka Duolingo korisnika

Hi-Tech
0
Screenshot: Youtube/Test Prep Insight

Duolingo je jedna od najvećih platformi za učenje jezika, sa 74 miliona mesečnih korisnika iz celog sveta. Ukradeni podaci su procureli još u januaru 2023. godine, kad ih je neko ponudio na sada ugašenom Breached forumu za hakere za 1.500 dolara. Među informacijama su login i prava imena, ali i mejlovi i druge osetljive informacije.Mejl adrese mogu da se koriste u daljim napadima, tako da taj momenat najviše zabrinjava. Kada su podaci ukradeni, iz kompanije su objavili da se radi o javnim informacijama. Problem je u tome što mejlovi spadaju u privatne informacije.

Ukradeni podaci se sada prodaju na novom Breached forumu za samo 2,13 dolara. Kompanije i dalje pokušavaju da umanje ovaj problem tvrdeći da je većina informacija koje se kradu ionako javna, ali je tok delimično tačno – u tu gomilu su uvek umešani i privatni podaci čije curenje ozbiljno ugrožava žrtve.

Facebook je 2021. godine vodio kada je ovaj problem u pitanju – napadači su preko “Add Friend” API greške došli do brojeva 533 miliona korisnika (poslovne stranice i sada dobijaju poruke koje mirišu na sličnu prevaru – obaveštavaju se da im je stranica ugašena, a s naloga koji se predstavlja kao Facebook Business). Irska je kompaniju Meta onomad kaznila s 265 miliona evra. Izgleda da je sad došao red i na druge

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech