Pretraži

Google predstavlja nove alate zasnovane na veštačkoj inteligenciji

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Ekstremne vremenske prilike redovno pogađaju primorske gradove i spaljuju ruralne zajednice. Google je sada razvio novi set online alata koje državni službenici i organizatori zajednica mogu podjednako koristiti u svojim naporima da spreče katastrofu izazvanu klimatskim promenama.Google već šalje upozorenja o ekstremnim vremenskim prilikama korisnicima na pogođenim lokacijama. Kompanija na taj način pruža korisne, lako razumljive informacije o događajima preko stranice za pretragu. Bilo da se radi o upozorenju za zimsku oluju, upozorenjima o poplavama, upozorenjima na tornado ili nešto drugo. Kompanija je na tu listu sada dodala upozorenja o ekstremnoj toploti.

Pretraga detalja o događaju će prikazati sve, od predviđenih datuma početka i završetka toplotnog talasa do medicinskih problema kojih ljudi treba da budu svesni kao i kako da ublaže taj uticaj. Kompanija je partner sa organizacijom Global Heat Health Information Network (GHHIN). Naj taj način Google osigurava da informacije budu tačne i primenljive.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

 

Google je razvio Tree Canopy, funkciju u okviru aplikacije Environmental Insights Explorer. Funkcija „kombinuje veštačku inteligenciju i slike iz vazduha kako bi gradovi mogli da razumeju svoju trenutnu pokrivenost drvećem i bolje planiraju inicijative za urbano šumarstvo“.

Tree Canopy se već koristi u više od deset gradova. Međutim, novom najavom program će se drastično proširiti na skoro 350 gradova širom sveta. Neki od gradova uključuju Atlantu, Sidnej, Lisabon i Pariz. Google takođe nudi slično dizajniranu veštačku inteligenciju koja pomaže u planiranju postavljanja „hladnih krovova“ koji odbijaju toplotu od sunca, a ne apsorbuju je kao što to čine današnji krovovi od katranskog papira.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech