Pretraži

Google-ova nova funkcija će vam omogućiti da razumete loš rukopis lekara

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Ovo ni na koji način nije novi problem i mnoge tehnološke kompanije su pokušale da se suprotstave ovome, ali bezuspešno, tako da je sada došao red na Google da pokuša da dešifruje nečitljivo.Na godišnjoj konferenciji u Indiji, Google je objavio da sarađuje sa farmaceutima kako bi istražio različite načine kako bi dešifrovao rukopis lekara. Ova nova funkcija je trenutno prototip i još uvek nije dostupna za upotrebu na tržištu.

Međutim, kada bude bila dostupna, omogućiće korisnicima da uslikaju recept ili učitaju sliku recepta u alatku za obradu slika. Kada se slika obradi, aplikacija će moći da dešifruje sadržaj recepta i pomoći će u identifikaciji lekova. Ovaj proces je demonstrirao izvršni direktor Google-a tokom konferencije.

Google je u saopštenju naveo: „Ovo će delovati kao pomoćna tehnologija za digitalizaciju rukom pisanih medicinskih dokumenata“. Dalje su dodali da neće biti doneta odluka koja se zasniva isključivo na ovoj tehnologiji. Na južnoazijskom tržištu, Google za Indiju je godišnji događaj kompanije gde ona prikazuje svoje nove izume i razvoj.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech