Pretraži

GOOGLE OLAKŠAO PRETRAGU: Kreatori videa na Youtube-u dobili novu opciju kojom će se korisnici oduševiti

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Pronalaženje video fajlova danas je veoma jednostavno, jer su dobro indeksirani u pretraživačima. Međutim, problem se pojavljuje kada je potrebno pronaći neki određeni segment unutar video fajla.

——————– Sponsored ——————–

Google je rešio taj problem jer sada omogućava kreatorima video sadržaja na YouTube-u da obeleže značajne momente na svojim video fajlovima koji će biti vidljivi u pretrazi.

Šta to znači? Ako recimo gledate neki koncert koji traje dva sata, sada ćete lako moći da pronađete određenu pesmu i da se pozicionirate na nju, umesto da „protrčavate“ kroz video i tražite je ručno. Na taj način će se značajno ubrzati pretraga i povećati njena preciznost.Indeksiranje video fajlova će za početak biti dostupno samo za pretragu na engleskom jeziku i za YouTube video fajlove. Očekuje se da će se vremenom pretraga proširiti i na druge jezike, ali i na druge tipove video snimaka. Naravno, za to će biti potrebno da kreatori video zapisa definišu značajne tačke u svojim video snimcima.

Pored definisanja „time stamp-a“, Google će provajderima video materijala, kao što su TV kuće, omogućiti da uz video dodaju strukturne podatke koji će obezbediti još napredniju pretragu. Na taj način će, u nekom trenutku, biti moguće automatsko pozicioniranje na bilo koje mesto unutar video snimka samo na osnovu zadatog upita za pretragu.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech