Pretraži

Google okuplja Waze i Maps

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Wall Street Journal izveštava da se ne očekuje da će ovaj potez označiti kraj Waze -a kao zasebne usluge i da se ne planiraju otpuštanja kao deo reorganizacije. Međutim, očekuje se da će generalni direktor Waze a Neha Parikh napustiti tu ulogu nakon tranzicije, a očekuje se da će taj potez smanjiti preklapanje poslova, napominje WSJ.

Ubuduće, očekuje se da će Waze -ovih 500 zaposlenih biti deo Google-ove Geo organizacije, koja nadgleda Mape pored Zemlje i Street View-a.
 „Google ostaje duboko posvećen Waze ovom jedinstvenom brendu, njegovoj voljenoj aplikaciji i naprednoj zajednici volontera i korisnika“, kaže za The Verge šef Waze -ovog odeljenja za odnose s javnošću, Caroline Bourdeau. „Uvođenjem Waze  tima u Geo-ov portfelj proizvoda za mapiranje stvarnog sveta, kao što su Google mape, Google Earth i Street View timovi će imati koristi od dalje povećane tehničke saradnje.“

Otkako je Google kupio uslugu za nešto više od milijardu dolara 2013. godine, Waze  je ostao relativno nezavisan od Google-ove originalne usluge Mape, a bivši izvršni direktor Noam Bardin je napisao da je „Google je bio veran svom obećanju i dao nam je ovu autonomiju“ nakon njegovog odlaska 2021. Waze  ima oko 151 milion aktivnih korisnika mesečno i fokusira se na pružanje detaljnih podataka o saobraćaju za vozače.

Ali u septembru, izvršni direktor Google-a Sundar Pichai rekao je da radi na tome da kompanija bude produktivnija, a takođe je postojao pritisak od strane investitora aktivista da smanje troškove. Spajanje preklapajućih oblasti proizvoda bio je jedan od primera koje je Pichai dao kao način da se to postigne, i nadamo se da će ovo restrukturiranje postići nešto slično za Google-ove proizvode za mapiranje.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech