Pretraži

GOOGLE ODLOŽIO SANKCIJE HUAWEIU: Korisnici ne treba da strahuju do ovog datuma

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Huawei se nedavno našao nedavno u centru skandala kada je Google objavio da će prekinuti saradnju sa ovim kineskim tehnološkim gigantom. Ipak, mogućnost gubljenja pristupa Android sistemu i aplikacijama je privremeno eliminisana.

——————– Sponsored ——————–

Prethodnih dana je glavna vest da Google prekida saradnju sa kineskim IT gigantom. Gubljenje prava na ažuriranja operativnog sistema, nemogućnost korišćenja Google aplikacija i nestanak Google Play servisa samo su neki od strahova vlasnika Huawei uređaja. I dok još traju nagađanja šta će sve biti uskraćeno, američki organi su odlučili da reaguju.

Nakon najave prestanka saradnje, američke vlasti su ipak suspendovale restrikcije jer bi na ovaj način najviše trpeli korisnici. Za sada će Huawei moći da kupuje američke proizvode kako bi održao trenutnu mrežu i omogučio ažuriranje softvera za postojeće Android uređaje.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Administracija se odlučila na ovaj potez kako bi održala postojeću mrežu i sprečila urušavanje sistema koji se oslanja na Huawei tehnologije. Licenca traje do 19. avgusta, nakon čega će se verovatno opet odlučivati o produžavanju.

I pored odlaganja zabrane, to ne znači da će kompaniji biti omogućeno da kupuje komponente američkih proizvođača za potrebe pravljenja novih proizvoda. Za to će im biti potrebna posebna dozvola, koju verovatno neće dobiti.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech