Pretraži

Google mape: Nova sjajna funkcija Insights sada se širi

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Timeline dobija svež sloj boje, zajedno sa nekoliko novih funkcija koje će vam pomoći da pratite svoje aktivnosti na još dubljem nivou. Izgleda da novi tab Insight sada stiže za više korisnika.

Insight je deo Timeline-a, gde beleži kako ste se kretali tokom određenog vremenskog perioda. Posmatra vaše načine putovanja – od pešačenja do letenja – i prikazuje vaše kretanje iz meseca u mesec. Svoje aktivnosti možete upoređivati pomoću grafikona s desne strane svakog unosa. To je lep način da vidite koliko se krećete tokom meseca, a da se ne morate oslanjati na fitnes aplikacije koje gledaju samo hodanje ili vožnju biciklom. Ova funkcija, osim što prati kako se krećete – takođe može da prati koju vrstu mesta posećujete. Google koristi svoje široko znanje o lokacijama poput prodavnica, restorana i barova da bi naučio gde provodite vreme.Kao rezultat, kartica Insight funkcioniše kao stranica sa statistikama onoga što ste radili u slobodno vreme. Detaljno opisuje i vaš „najprometniji“ dan u mesecu. Ostatak novog korisničkog interfejsa ima nekoliko manjih promena izgleda, uključujući manje praznog prostora između unosa za prikaz više informacija na jednom ekranu. Takođe je mnogo lakše uređivati Timeline zahvaljujući novom floating action dugmetu. Stari interfejs je zahtevao uređivanje svakog unosa jedno po jedno, što bi moglo postati zamorno ako morate proći kroz više unosa.

Takođe ćete uočiti novi Trips tab, koja je prvi put najavljen prošlog decembra, zajedno sa ostalim unosima. Sve u svemu, to je obećavajuće poboljšanje nečega na što se mnogi korisnici oslanjaju. Nema reči o tome kada će Insights i redizajnirani korisnički interfejs Timeline-a početi da se objavljuju za sve, ali se polako proširuje na sve veći broj korisnika.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech