Pretraži

Gmail će uskoro moći da upućuje glasovne i video pozive

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Direktno pozivanje pomoću Google Meet za video konferencije, stiže u mobilnu aplikaciju Gmail jer kompanija nastoji da hibridni rad učini manje bolnim za zaposlene rastrzane između kuće i kancelarije. Nova funkcija „Google Meet calling“ znači da korisnici više neće morati da otvaraju Google Meet da bi se pridružili sastanku ili obavili brzi improvizovani poziv, već to mogu učiniti direktno iz same aplikacije Gmail, slično kao i druge postojeće VoIP usluge u današnjem vremenu.

Vest je otkrivena u okviru velike ekspanzije na Google Workspace, pri čemu se kompanija nada da će „spontane“ sastanke na radnom mestu učiniti uobičajenijom pojavom. Korisnici će moći da otvore svoju mobilnu aplikaciju Gmail na Android-u ili iOS-u i pozovu kontakte na svom računaru, laptopu ili mobilnom uređaju, brzo i lako povezujući saradnike. Google kaže da je nova funkcija pozivanja u Meet-u „osmišljena da bude besprekorno iskustvo započinjanja video ili audio poziva između jednog ili više učesnika“ koja „bolje podržava tokove hibridnog rada, omogućavajući spontanije veze“.

Ova funkcija, koja bi trebalo da počne da se primenjuje sada, neće biti ograničena samo na Gmail, a Google je rekao da će njene proširene funkcije poziva takođe doći na sve prirodne krajnje tačke u radnom prostoru, uključujući chat, kontakt kartice i spaces. Ovo uključuje novi „companion mode“ za Google Meet koji se uvodi od novembra 2021. godine i koji će omogućiti korisnicima da se bez problema pridružuju sastancima sa svog ličnog uređaja, a istovremeno koriste audio i video zapise u prostoriji. Na drugom mestu, Google je takođe otkrio da će Google Meet uskoro dobiti titlove prevedene uživo, dostupne na engleskom, francuskom, nemačkom, španskom i portugalskom „kasnije ove godine“, a uskoro će stići i više jezika.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech